Actiuni de avocat

Cereri de chemare in judecata, intampinari, exceptii procesuale, apeluri, recursuri

Articole din presa

Articole publicate in reviste de specialitate

Comunicate de presa

Comunicate oferite spre informare | Mass-Media

Diverse

Activitati profesionale in calitate de avocat, in functia de decan al Baroului Bacau. Scrisori de multumire, comentarii, propuneri, etc.

Propuneri de lege ferenda

Propuneri de modificare si completare a legilor, lucrare de doctorat, specialitate drept administrativ si constitutional.

Home » Diverse

Ministru de Justitie Catalin Predoiu a preluat recomandarile legislative transmise de Botomei Vasile

Articol publicat in data de 27/01/11 Birou de presa - Cab. av. Vasile Botomei
Ministru de Justitie Catalin Predoiu a preluat recomandarile legislative transmise de Botomei Vasile

Vasile Botomei si-a transmis recomandarile stiintifice din teza de doctor in drept catre Ministrul de justitie Catalin Predoiu.
Vasile Botomei a recomandat Ministrului sa se initieze un proiect legislativ prin care sa se modifice Legea de organizare si functionare a magistratilor, in scopul de a se introduce raspunderea administrativ-patrimoniala pentru magistratii din cauza carora Statul Roman pierde procesele la CEDO.
Astfel, paternitatea proiectului legislativ de atragere la raspundere administrativ-patrimoniala a magistratilor, aflat in dezbatere publica propusa de Ministrul de Justitie,  apartine avocatului doctor Botomei Vasile – decanul Baroului Bacau.
Recomandarile stiintifice din teza de doctorat a avocatului Botomei Vasile au fost publicate pentru prima data in Romania in articolul intitulat “Raspunderea administrativa a magistratilor“, publicat in Revista Nationala de Drept, editia nr. 1/2009, pag. 62-75.
Anterior initierii proiectului legislativ de catre Ministrul de justitie Catalin Predoiu din ianuarie 2011, au mai fost publicate de catre Botomei Vasile si alte articole cu privire la raspunderea administrativ-patrimoniala a magistratilor, atat in reviste de specialitate juridica din Romania cat si din strainatate.
Avocatul doctor Botomei Vasile transmite sincere felicitari catre Ministrul de Justitie Catalin Predoiu pentru initierea proiectului legislativ de atragere la raspundere administrativ-patrimoniala a magistratilor care incalca normele de drept material.
Numai dupa ce se va adopta prin lege raspunderea administrativ-patrimoniala pentru magistratii care incalca legea, ne vom putea astepta la o judecata dreapta de catre judecatori.
In prezent, judecatorii nu raspund material pentru greselile care le fac, iar Statul Roman este pe locul 3 in lume pentru cele mai multe condamnari la CEDO.