Actiuni de avocat

Cereri de chemare in judecata, intampinari, exceptii procesuale, apeluri, recursuri

Articole din presa

Articole publicate in reviste de specialitate

Comunicate de presa

Comunicate oferite spre informare | Mass-Media

Diverse

Activitati profesionale in calitate de avocat, in functia de decan al Baroului Bacau. Scrisori de multumire, comentarii, propuneri, etc.

Propuneri de lege ferenda

Propuneri de modificare si completare a legilor, lucrare de doctorat, specialitate drept administrativ si constitutional.

Home » Cele mai citite stiri, Comunicate de presa

Madatul presedintelui Bota este incetat prin efectul Legii 51/1995, republicata

Articol publicat in data de 23/01/12 Birou de presa - Cab. av. Vasile Botomei
Madatul presedintelui Bota este incetat prin efectul Legii 51/1995, republicata

UNBR comunica:

Madatul  presedintelui Bota este incetat prin efectul Legii51/1995,republicata

 

 

Prin efectul Legii 51/1995 republicata, mandatul de presedinte pentru UNBR,reprezentata de domnul  Bota, este incetat de drept ca rezultat al expirarii  si celui de al doilea mandat pentru care a fost delegat in congresul barourilor din august  2007.

In Congresul din 29 sept.2011, d-nul Bota a refuzat sa prezinte un raport de descarce de gestiune si de alegerea unui nou Presedinte UNBR, in conformitate cu dispozitiile Legii 51/1995, republicata si ale Statutului profesiei de avocat.

 A refuzat sa introduca pe ordinea de zi alegerea unei comisii de disciplina, alegerea unei comisii de cenzori, publicarea avocatilor pe un domeniu unbr,iar tabelele semnate de catre avocatii prezenti atat la protest cat si la Congres, le-a sustras de pe masa prezidiului, din fata decanului Vasile Botomei,in scop de a nu se produce nici o dovada impotriva activitatii dumnealui.

O domana avocat pe nume Hasasiu Steluta Maria, observand intentia domnului Bota, i le-a luat din mana,in acord si cu solicitarea facuta in public prin microfonul de pe masa prezidiului de catre decanul Botomei Vasile.

Dupa acest comportament neadecvat pentru statutul unui presedinte de UNBR, domnul Bota s-a suparat atat pe doamna avocat Hasasiu Steluta Maria cat si pe decanul Botomei.

In conditii nestatutare, fara suport legal, Bota someaza pe Botomei sa-si dea demisia din functia de decan la Baroul Bacau.

Botomei a refuzat sa-si dea demisia.

In Congres a optinut sustinerea din partea tuturor membrilor prezenti.

Cand Bota a incercat sa schimbe opinia membrilor din Congres, a intervenit in sprijinul decanului  Botomei insusi  deputatul avocat Catalin Croitoru, care prin explicatii elocvente si pertinente,a motivat pe participantii din Congres ca in acord cu solicitarea Deacnului Botomei ,sa fie mandatat in calitate de deputat si avocat in Baroul Bucuresti pentru a reprezenta U.N.B.R in vederea adoptarii si incheierii unui Protocol de colaborare cu Ministerul de Justitie si Consiliul Superior al Magistraturii.

Toti avocatii au votat mandatarea deputatului Catalin Croitoru pentru reprezentarea U.N.B.R la Ministerul de justitie si la Consiliul Superior al Magistraturii, fata de care numai Bota nu a vrut.

Avocatii au semnat in acest sens  un tabel de protest, atestat de avocata Hasasiu Steluta Maria.

 Bota a solicitat domnului Botomei sa se suspende din profesia de avocat,pentru ca altfel in calitate de dictator, va dispune excluderea din profesia de avocat a lui Botomei Vasile.

Ulterior Bota a dispus fara temei legal excluderea avocatei care a atestat tabelul.

Botomei Vasile fiind autorul conceperii Statutului UAR,autorul Actului constitutiv al UAR, precum si al mai multor  acte administrative adoptate pentru UNBR,pentru care in anul 2004, Bota l-a vizitat  pe Botomei la cabinetul din Mun. Bacau, str. Republicii 27,A,1-3.

In acelasi timp Baroul Bacau este singurul Barou din tara care s-a inregistrat si s-a autorizat fiscal in conformitate cu Legea 51/1995, imediat dupa modificarea leii prin Legea 255/2004 si mai mult decat atat, Baroul Bacau detine hotarare de recunoastere din partea instantelor judecatoresti, dovada fiind inclusiv publicarea pe bota.ro, a sentinei judecatoresti definitive dispusa de Judecatoria Bacau, cu nr.2015/10-11-2009,dosar nr.6971/180/2009.

Deci  decanul Botomei Vasile a fost BUN cand a perfectat actele necesare inregistrarii UNBR. A fost BUN cand i-a adus domnului Bota avocati pe care sa-i inscrie in UNBR.

Insa Botomei Vasile nu a mai fost BUN, cand la Congresul din 29-sept.2011, i-a adus aminte domnului Bota ca potrivit Legii 51/1995, republicata si Statutului profesiei de avocat, s-ar cuveni sa se alinieze Uniunea la dispozitiile legale.

Pe fondul amenintarilor venite de la Bota,Botomei se decide sa se desprinda de UNBR Bota. Bota fiind autorul unui  act administrativ semnat in numele UNBR, prin care atesta  autonomia in functionare si organizare pentru profesia  de avocat de catre Baroul Bacau.

Asadar sau ivit conditiile legale, in conformitate si cu dispozitiile din Noul Cod Civil, ca Baroul Bacau sa-si construiasca un organism tutelar, cu organizare la nivel national.

Pana atunci cu sau fara voia d-lui Bota, Baroul Bacau, organizeza profesia de avocat, si are reprezentare prin organele proprii de conducere in conformitate cu Statutul propriu de functionare,cu dreptul de a  dispune cu privire  la primirea in  profesia de avocat, prin decizii proprii, pentru care avocatii inscrisi beneficiaza de formulare de contracte si imputerniciri avocatiale identice cu Baroul Bacau traditional

In Baroul Bacau se pot transfera toti avocatii care nu sunt de acord cu ce face d-nul Bota,urmand a se genera noi alegeri in structura organelor de conducere la UNBR, potrivit Legii51/1995 si Statutului profesiei de avocat.

Oare ar fi bine sa se primeneasca UNBR cu un nou Presedinte???

Persoanele care au ceva de spus o pot face prin corespondenta pe unbr.info@yahoo.com.

 Persoanele care vor ca domnul Bota sa folosesca UNBR-ul ca un SRL, sau care sa fie perceputi in continuare ca ,,avocatii lui Bota,, care nu fac parte din UNBR, insa in care sunt inscrisi in numar de 1934 de avocati, conform tabloului publicat, o pot face pe aceiasi adresa de email.

Relatii suplimentare sunt publicate pe www.baroulbacau.ro.

Primiti va rog stimati cititori, cele mai alese consideratii din partea noastra!

 

U.N.B.R.

Birou de presa, data 23-12-2012.