Actiuni de avocat

Cereri de chemare in judecata, intampinari, exceptii procesuale, apeluri, recursuri

Articole din presa

Articole publicate in reviste de specialitate

Comunicate de presa

Comunicate oferite spre informare | Mass-Media

Diverse

Activitati profesionale in calitate de avocat, in functia de decan al Baroului Bacau. Scrisori de multumire, comentarii, propuneri, etc.

Propuneri de lege ferenda

Propuneri de modificare si completare a legilor, lucrare de doctorat, specialitate drept administrativ si constitutional.

Home » Actiuni de avocat, Comunicate de presa

Judecatoarea Carmen Caliman a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie in legatura cu activitatea procurorilor de la PCA Bacau

Articol publicat in data de 5/09/13 Birou de presa - Cab. av. Vasile Botomei
Judecatoarea Carmen Caliman a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie in legatura cu activitatea procurorilor de la PCA Bacau

Comunicat,

Dr. Botomei Vasile

Judecatoarea Carmen Caliman a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie cu un dosar penal impotriva Procurorului General al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bacau (PCA Bacau), Ionel Sentes si a procurorului sef-sectie penala de la PCA Bacau, Iftode Mariana, pentru  savarsirea infractiunilor consumate prin arestarea nelegala si cercetare abuziva in concurs cu infractiunea de represiune nedreapta, in cauza privind perioada in care a fost retinut in arest preventiv doctorul Botomei Vasile.

S-a descoperit conflictul de interese intre Procurorul General al PCA Bacau, Ionel Sentes si Baroul Bacau AFJ, unde procurorul il are ca ruda pe fiul sau avocat in Baroul Bacau, care a facut plangere penala impotriva mediatorului, doctor in drept, Botomei Vasile.

 Dr. Botomei Vasile a convins Presedintele de complet de incidenta infractiunii de conflict de interese intre Procurorul General al PCA Bacau, Ionel Sentes si Baroul din care face parte fiul sau.

Apasa AICI pentru a citi sesizarea penala inaintata de judecatoarea Carmen Caliman, Presedintele sectiei penale de la Curtea de Apel Bacau, impreuna cu memoriul depus in aparare de doctorul in drept Botomei Vasile.

Apasa AICI pentru a citi sesizarea catre Consiliul Superior al Magistraturii, Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Institutia Avocatului Poporului, Ministerului de Justitie si Ombudsman-ului European, prin care se solicita, in principal ,sa se identifice  continutul memoriului sus mentionat, faptele comise de catre cei doi procurori sub aspectul cercetarii in comisia de disciplina pentru procurori, in conformitate cu dispozitiile de reglementare ale art. 99 si urmatoarele din Legea 303/2004 modificata si completata cu raportare la dispozitiile de reglementare din dreptul penal si respectiv ale art. 6 pct. 1, art. 6 pct. 3 lit. c din Conventia Europeana, precum si cu privire la aplicarea interzicerii dreptului de discriminare intre persoane in forma reglementata de art. 1 din Protocolul 12 al Conventiei Europene transpus in normele de drept intern roman prin OUG nr. 19 din 27.03.2013 dispusa pentru modificarea Ordonantei de Guvern 137/2000, privind prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare.

Apasa AICI pentru a citi motivul eronatei arestari a doctorului Vasile Botomei, mai inainte de a se da valoare juridica propriilor cereri depuse de candidati, care au facut sa se consemneze ca erau in cunostinta de existanta ambelor barouri din Bacau, respectiv:

-Baroul Bacau – AFJ, cu adresa de sediu in Bacau, Mihai Viteazu nr. 12D, publicat cu acte normative de autorizare Decret 281/1954 si Decret-Lege 90/1990, ambele abrogate prin art. 81-83 din Lg. 51/7 iunie 1995, reprezentat prin decan av. Gigi Nucu Candet;

“Art. 81
(3) Actualele birouri de avocati, prevazute de Decretul-lege nr. 90/1990 privind unele masuri pentru organizarea si exercitarea avocaturii in Romania, isi pot continua activitatea, in aceleasi conditii, pe o perioada de 3 ani de la intrarea in vigoare a prezentei legi. 

Art. 82

La data intrarii in vigoare a prezentei legi persoanele fizice sau juridice care au fost autorizate in baza altor legi sa acorde consultanta juridica isi inceteaza aceasta activitate.

Art. 83
Pe data intrarii in vigoare a prezentei legi se abroga Decretul nr. 281/1954 privind organizarea si exercitarea avocaturii, publicat in Buletinul Oficial, Partea I, nr. 34 din 21 iulie 1954, republicat in Buletinul Oficial, Partea I, nr. 11 din 6 martie 1958, cu modificarile ulterioare, si Decretul nr. 191/1977 (Legea nr. 27) privind reglementarea platii onorariilor pentru asistenta juridica acordata persoanelor avand domiciliul sau sediul in strainatate, publicat in Buletinul Oficial, Partea I, nr. 55 din 29 iunie 1977, precum si Decretul-lege nr. 90 din 28 februarie 1990 privind unele masuri pentru organizarea si exercitarea avocaturii in Romania, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei,
Partea I, nr. 32 din 1 martie 1990, precum si orice alte dispozitii contrare.”

-Baroul Bacau – UNBR, infiintat la 20.06.2004, cu Statut propriu de functionare adoptat in forma autentica si hotarare judecatoreasca de recunoastere a dreptului de functionare si de inregistrare ca persoana juridica, definitiva, dispusa de  Judecatoria Bacau, cu adresa de sediu in Mun. Bacau, str. Republicii nr. 27, A, 3, autorizat fiscal in baza Legii 51/1995, modificata si completata prin Lg. 255/2004, cu CIF 16655686, reprezentat prin decan av. dr. Botomei Vasile;

Se poate vedea in cererea de inscriere a doamnei Chirila Filip Andreea Vasilica, denumita in continuare avocat stagiar la Cab. av. dr. Botomei Vasile, autorizat fiscal cu CIF 21183784, cum aceasta declara ca este in cunostinta de existenta organizatiilor profesionale concurente organizate la nivel national si judetean, in raport de care in urma studierii actelor alege sustinerea examenului in cadrul acestei organizatii profesionale, renuntand la orice fel de obiectiuni de orice natura, cu privire la inscriere.

Apasa AICI pentru a citi pagina 1 din decizia nr. 2 din 30 iunie 2012 de admitere in profesia de avocat a doamnei Chirila Filip Andreea Vasilica, adoptata in baza Lg. 51/7 iunie 1995, republicata, pentru care  obtinut inregistrarea si autorizarea Cabinetului de avocat Chirila Filip Andreea Vasilica la data de 4 iulie 2012, publicat pe www.mfinante.ro la sectiunea “informatii fiscale si bilanturi” cu CIF 30391172.

Apasa AICI pentru a citi pagina 2 din decizia nr. 2 din 30 iunie 2012 de admitere in profesia de avocat a doamnei Chirila Filip Andreea Vasilica, prin care se reda contextual ca doamna Chirila Filip  este in cunostinta de de existenta organizatiilor profesionale concurente organizate la nivel national si judetean, in raport de care in urma studierii actelor, alege sustinerea examenului in cadrul acestei organizatii profesionale, renuntand la orice fel de obiectiuni de orice natura cu privire la inscriere.;

Apasa AICI pentru a citi cerera de primire in profesia de avocat adresata de catre Cozma Sebastian, in care acesta declara ca este in cunostinta de concurenta dintre barouri.

Apasa AICI pentru a citi cerera de primire in profesia de avocat adresata de catre Luca Ramona-Mihaela, in care acesta declara ca a luat la cunostinta de actele de infiintare ale Baroului Bacau din cadrul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania si ca este in cunostinta de concurenta dintre barouri.

Dumnezeu sa o binecuvinteze pe doamna magistrat Carmen Caliman, Presedinta sectiei penale de la Curtea de Apel Bacau, sa ii dea viata lunga, fericire si sa constituie o pilda de urmat pentru toti ceilati magistrati.

Comments are closed.