Actiuni de avocat

Cereri de chemare in judecata, intampinari, exceptii procesuale, apeluri, recursuri

Articole din presa

Articole publicate in reviste de specialitate

Comunicate de presa

Comunicate oferite spre informare | Mass-Media

Diverse

Activitati profesionale in calitate de avocat, in functia de decan al Baroului Bacau. Scrisori de multumire, comentarii, propuneri, etc.

Propuneri de lege ferenda

Propuneri de modificare si completare a legilor, lucrare de doctorat, specialitate drept administrativ si constitutional.

Home » Comunicate de presa, Diverse

INVITATIE – 14 SEPTEMBRIE 2013

Articol publicat in data de 13/09/13 Birou de presa - Cab. av. Vasile Botomei
INVITATIE – 14 SEPTEMBRIE 2013

Pe data de 14 septembrie, de ziua Inaltarii Sfintei Cruci, preznuita de Biserica Ortodoxa Romana, intre orele 12.30 si 13.30, se aniverseaza trecerea unui an implinit de la data de inaugurarea Casei pentru Apararea Drepturilor  Omului – Mediator European Doctor Avocat Botomei Vasile din Mun. Bacau, str. Oituz nr. 33.

         La 14 septembrie 2013, la orele 13.00, in prezenta unui numar de 50 de persoane, vor participarea urmatorii preoti:

         1.Preotul Paroh Vlad Ungureanu de la Biseria Sf. Ioan Bacau;

         2.Preotul Paroh adjunct Vlad Nicolae de la Biseria Sf. Ioan Bacau;

         3.Preotul Beicu Mihai, de la Biseria Sf. Vineri Bacau;

         4.Preotul Paroh Iulian Gabriel Ichim, colonel la Inspectoratul Judetean de Jandarmi Bacau, de la Biseria Sf. Treime;

        La 14 septembrie 2012, s-a inaugurat si s-a savarsit prima sfintire a Casei de Avocatura si Mediere Doctor Botomei Vasile, prilej prin care s-a ridicat in fata casei o troita cu inaltimea de 5 metri, dedicata victimelor din justitie si eroilor martiri ai neamului romanesc, luptatori pentru credinta, dreptate si adevar.

         Evenimentul s-a bucurat de deosebita apreciere atat din partea trustului de presa DESTEPTAREA BACAU, prin publicarea evenimenului la emisiunea de stiri la TV Bacau, in ziarul Desteptarea si radio Alfa FM, cat si la ziarele locale din municipiul Bacau.

         Aici functioneaza unul dintre sediile Uniunii Nationale a Barourilor din Romania – Baroul Bacau, reprezentat prin decan avocat doctor Botomei Vasile, Presedintele Uniunii Nationale a Barourilor din Romania – UNBR (www.unbr.info).

         La trecerea unui an calendaristic de la data de14 septembrie 2012, ne bucuram sa aducem la cunostinta ca la Casa pentru Apararea Drepturilor Omului – Mediator European  Dr. Botomei Vasile, au beneficiat de servicii un numar de 3300 de persoane, pe durata zilelor lucratoare de luni pana vineri, de la ora 08.00 pana la 17.00 si sambata de la 09.00 la 15.00.

         In aceasta perioada de timp au fost solutionate acte de mediere prin care au fost impacate partile din dosare civile, penale, dar si impacari intre parti din conflicte extrajudiciare.

       Astazi, la 14 septembrie 2013, Casa pentru Apararea Drepturilor Omului – Mediator European Dr. Botomei Vasile, a dobandit VALOARE MUZEISTICA.

         Acum, casa este reabilitata complet, fiind restaurata la forma initiala din anul constructiei din 1928.

         Aceasta prezinta cele mai frumoase imagini de arhitectura ale municipiului Bacau, considerata de arhitecti o bijuterie a perioadei interbelice.

         Casa de Avocatura si Mediere Dr.  Botomei Vasile, pomeneste an de an pe fostii proprietari ai casei, care au trait, care s-au ostenit si care au slujit cu credinta pe oamenii care le-au trecut pragul.

         Casa a apartinut familiei Rauta, a preototui doctor Stefan Rauta, absolvent al Teologiei si studiilor de doctorat in teologie din anul 1933, si prezbiterei Maria Rauta.

         Cu ocazia aniversarii primului an de la infiintare, Casa de Avocatura si Mediere Dr. Botomei Vasile, prezinta un vernisaj cu o galerie de tablouri care ilustreaza sentimentele proprietarului doctor avocat Botomei Vasile pentru valorile traditionale si de patriotism ale neamului romanesc.

         Astfel, medicul terapeut si pictor Ioan Stanciu, a realizat cele mai frumoase picturi de dimensiuni reale a marilor Domnitori si Regi Romani, prezentate in oficiul juridic si sala de consiliu al din Bacau, str. Oituz nr. 33:

         1.Domnitorul Stefan cel Mare si Sfant, a carui nume se propune a fi acordat Catedralei Ortodoxe din Bacau, prin denumirea propusa de Dr. Botomei Vasile:

Catedrala Ortodoxa Stefan cel Mare si Sfant din Bacau – Atletul lui Hristos

         2.Regele Mihai I, denumit si Domnitorul Mihai Viteazul, care a realizat prima unire a celor trei Principate Romane, pentru care, pe drept cuvant se cuvine a i se aprecia titlul de Regele Mihai I al Romanilor, primul mostenitor al pamantului intregit lasat de Regele Burebista si Regele Decebal;

          3.Domnitorul Alexandru Ioan Cuza, intemeietorul Romaniei Moderne, a carui valoare nationala este alaturi de cea a domnitorului Stefan cel Mare si Sfant si Mihai Eminescu;

         4.Regele Carol I, care a condus la castigarea Razboiului de Independenta din 1877 si reintregirea teritoriului romanesc cu teritoriul Dobrogei prin iesirea Dunarii la Marea Neagra;

         5.Regele Ferdinand I, intemeietorul Romaniei Mari,  prin actul istoric de unire a pamanturilor stramosesti savarsit la 01 decembrie 1918.

         6.Maresalul Ion Antonescu, apreciat de popor ca exemplu de patriotism, model de militar roman, victima sistemului stalinist.

         Sambata, la orele 12.30, sunt asteptati sa participe la festivitatea de trecere a unui an de la infiintarea Casei pentru Apararea Drepturilor Omului, orice persoane care isi exprima gandul bun la slujba de sfintire, aniversare si de ridicare a Troitei din curtea casei, aflata gard in gard cu Sectia 2 Politie Bacau, vis-a-vis de Inspectoratul Scolar si Judecatoria Bacau.

         Sunt asteptati sa participe preotii care au participat la inaugurarea casei, aceeasi preoti care au participat la savarsirea sfintirii casei si de sfintire-inaugurare a troitei inchinate victimelor din justite, luptatori pentru credinta, dreptate si adevar.

         Cu aceasta ocazie se vor oferi carti, diferite brosuri si se va prezenta noul stand de carti cu un numar de 50 de monografii expuse in parteneriat cu editura Vicovia din Bacau si editura Docuprint din Bacau.

         Bunul Dumnezeu sa binecuvinteze acest moment, sa randuiasca cu pace sufleteasca, cu liniste, cu bune intentii din partea tuturor celor care ne cunosc si vor avea prilejul sa ne cunoasca si in continuare.

 

 Consemneaza,

Birou de Presa,

Casa pentru Apararea Drepturilor Omului – Mediator European Dr. Botomei Vasile,

stefan1
a

stefan2mihai_viteazul1mihai_viteazul2cuza1cuza2carol1img233ferdinand1ferdinand2

Comments are closed.