Actiuni de avocat

Cereri de chemare in judecata, intampinari, exceptii procesuale, apeluri, recursuri

Articole din presa

Articole publicate in reviste de specialitate

Comunicate de presa

Comunicate oferite spre informare | Mass-Media

Diverse

Activitati profesionale in calitate de avocat, in functia de decan al Baroului Bacau. Scrisori de multumire, comentarii, propuneri, etc.

Propuneri de lege ferenda

Propuneri de modificare si completare a legilor, lucrare de doctorat, specialitate drept administrativ si constitutional.

Home » Cele mai citite stiri

Guvernul Romaniei a admis recomandarile stiintifice ale doctorului Botomei Vasile

Articol publicat in data de 1/09/13 Birou de presa - Cab. av. Vasile Botomei
Guvernul Romaniei a admis recomandarile stiintifice ale doctorului Botomei Vasile

Guvernul Romaniei a admis recomandarile stiintifice din teza de doctorat Botomei Vasile, privind implementarea conceptului de raspundere administrativ-disciplinara si patrimoniala a procurorilor si a judecatorilor sanctionati disciplinari sau condamnati pentru cauze aflate in legatura cu exercitarea profesiei de magistrat.

Dr. Botomei Vasile transmite sincere felicitari premierului Victor Viorel Ponta, Ministrului de Justitie Robert Cazanciuc, membrilor din CSM  si tuturor procurorilor si judecatorilor care vor lucra cu adevarat intr-o concurenta reala aflata intre judecatorii cinstiti si judecatorii care aduc atingere profesiei de magistrat, dupa cum s-a definit conceptul ca exista si magistrati corupti.

Dr. Botomei Vasile asteapta in continuare din partea Guvernului completari noi si modificari la Lg. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, in sensul de a se implementa si recomandarea stiintifica din teza de doctorat a autorului Botomei Vasile, transmisa de asemenea la Guvernul Romaniei din anul 2010, cu privire la urmatoarele:

Executarea de catre stat, reprezentat prin Ministerul Finantelor Publice, a judecatorilor din completele de judecata a caror hotarare judecatoreasca a condus la condamnarea statului Roman prin decizii dispuse de CEDO.

Astfel fiind, baza de impunere pentru executarea creantelor de catre stat urmeaza a fi apreciata pentru fiecare caz in parte, deciziile de despagubiri pentru cetatenii statului dispuse de catre CEDO.

Procedura de executare este relativ simpla prin emiterea de catre Ministerul Finantelor Publice de catre somatii si titluri executorii privind infiintarea popririi impotriva judecatorilor care au generat pronuntarea de hotarari care au condus la condamnarea statului la CEDO.

Astfel, in egala masura, Dr. Botomei Vasile a recomandat ridicarea salariilor pentru magistrati la nivelul magistratilor din statele cu democratie moderna ale Uniunii Europeane, dar si responsabilitatea magistratilor prin solidaritate cu statul Roman de fiecare data cand este condamnat.

Recomandarile au fost transmise si inregistrate cu numar de inregistrare la Ministerul de Justitie, la CSM, la Guvernul Romaniei, dovada numerelor de inregistrare fiind conform anexelor de la teza de doctorat Botomei Vasile.

Recomandarile stiintifice sunt publicate in articolele stiintifice avute in vedere la teza de doctorat Botomei Vasile, publicate pe website-ul www.revistadrept.com.

Pentru a vedea si alte recomandari stiintifice de actualitate pe care Guvernul Romaniei le poate avea in vedere ca implementare in materia raspunderii organelor executive din partidele politice, in materia raspunderii administrative a membrilor din Guvern, in materia raspunderii administrative a organelor de conducere din unitatile administratiei publice locale si centrale, in materia completarii legii de contencios administrativ, precum si in materia raspunderii administrative a statului prin garantarea dreptului la aparare asigurat si exercitat prin mai multe barouri la nivelul fiecarui judet si mai multe UNBR-uri la nivel national, lecturati teza de doctorat Botomei Vasile, publicata electronic pe www.unbr.infowww.baroulbacau.ro si www.botomeivasile.ro .

Consemneaza,

Conf. univ. dr. Toma Toader – Univ. George Bacovia Bacau

 

Vezi anexa 11 (pag. 220) din teza de doctorat Vasile Botomei, denumita “Zeci de magistraţi, cercetaţi penal – Observatorul de Bacau din 23.07.2009”;

Vezi anexa 12, (pag 221) din teza de doctorat Vasile Botomei, denumita ““60 de magistraţi daţi în judecată” – Deşteptarea Bacău din 15.12.2009”;

Vezi anexa 22 (pag. 247) din teza de doctorat Vasile Botomei, denumita “Recomandari stiintifice de modificare a Legii 303/2004”;

Vezi anexa 23 (pag. 253) din teza de doctorat Vasile Botomei, denumita “Implementarea recomandărilor științifice de modificare a Legii 303/2004”.

Apasa AICI pentru a vedea anexele tezei de doctorat Vasile Botomei.

Comments are closed.