Actiuni de avocat

Cereri de chemare in judecata, intampinari, exceptii procesuale, apeluri, recursuri

Articole din presa

Articole publicate in reviste de specialitate

Comunicate de presa

Comunicate oferite spre informare | Mass-Media

Diverse

Activitati profesionale in calitate de avocat, in functia de decan al Baroului Bacau. Scrisori de multumire, comentarii, propuneri, etc.

Propuneri de lege ferenda

Propuneri de modificare si completare a legilor, lucrare de doctorat, specialitate drept administrativ si constitutional.

Home » Cele mai citite stiri

Dr. Av. Vasile Botomei se mandreste ca a editat carti in coautorat cu Dr. Habilitat Teodor Carnat

Articol publicat in data de 16/01/14 Birou de presa - Cab. av. Vasile Botomei
Dr. Av. Vasile Botomei se mandreste ca a editat carti in coautorat cu Dr. Habilitat Teodor Carnat

Doctorul habilitat Teodor Carnat, conf. Univ. doctor,  expert in doctorat, recent a fost ales membru in Consiliul Superior al Magistraturii din Republica Moldova.

          Pentru a ajunge la aceasta evaluare a fost selectat din randul celor mai buni profesori universitari din Republica Moldova, care au facut obiectul unui concurs intre universitari, dintre care propunerile s-au rezumat la o lista de 3 candidati inaintati spre alegere si desemnare de Parlamentul Republicii Moldova.

          Cel mai bun candidat plasat s-a dovedit a fi domnul Teodor Carnat.

In aprecierea domniei sale, Parlamentul Republicii Moldova a avut in vedere activitatile profesionale efectuate in spirijinul apararii drepturilor omului, in raporturile cu institutiile din tara precum si in fata Curtii Europene de Aparare a Drepturilor Omului,  precum si activitatea publicistica in materie stiintifica in drept comparat, printre care s-a remarcat in publicarea cartii denumita Raspunderea Administrativa: aspecte practico stiintifice in plan comparat, editata in coautorat cu Dr. Av. Botomei Vasile – Presedinte al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania – UNBR (www.unbr.info) , editata in numar de 500 ex. Prin editura Vicovia din Romania.

Astfel, teoriile cercetate si practica publicata in manual de ambii coautori, urmeaza a fi obiect de studiu, dezbatere si apreciere de catre membrii din Consiliul Suprem al Magistraturii din Republica Moldova, denumit in continuare CSM, care are protocol de colaborare si schimb de experienta profesionala cu Consiliul Superior al Magistraturii din Romania.

Se recomanda din partea Uniunii Nationale a Barourilor din Romania – UNBR, denumita organizatie profesionala pentru organizarea profesiei de avocet prin implementarea teoriei pluralismului organizatiilor profesionale de aparare la nivel national, exponenta a societatii civile cere prezinta interesele cetatenilor in material dreptului la aparare, ca pe egalitate de palier cu aprecierea din partea Parlamentului Republicii Moldova, in plan comparat pentru Romania sa se inscribe si coautorul Dr. Av. Botomei Vasile, in lista de propunere pentru Parlamentul Romaniei in vederea selectarii ca exponent al societatii civile pentru a devein membru in Consiliul Superior al Magistraturii din Romania.

Apasa pe link-urile de mai jos pentru a citi rezultatul alegerii domnului Dr. habilitat Teodor Carnat in functia de membru in CSM din Republica Moldova:

http://www.cnaa.acad.md/person/2131/ si http://www.cnaa.acad.md/thesis/24077/

http://moldova-suverana.md/article/legislativul-a-numit-trei-membri-noi-la-csm_4229

http://www.timpul.md/articol/numire-cu-scandal-la-csm–un-deputat-pcrm-o-acuza-pe-palihovici-ca-i-a-susinut-veriorul-53257.html

http://www.inprofunzime.md/stiri/politic/deputatii-au-ales-membrii-csm-comunistii-au-criticat-dur-candidaturile.html

Citeste AICI manualul in format electronic denumit: Raspunderea Administrativa: Aspecte practico-stiintifice in plan comparat, editata in coautorat Dr. Av. Vasile Botomei – Presedinte UNBR si Dr. habilitat Teodor Carnat, expert la Consiliul National de Atestare si Acreditare a titlurilor de doctor in drept, conferentiar Universiar Doctor.

Citeste AICI ,,OPISUL” cu raspunsurile favorabile primite din partea presedintilor de judecatorii, tribunale, curti de apel si inspectorate judetene de politie din Romania, care au apreciat si au aprobat publicarea lucrarilor pe reteaua interna de internet a institutiilor / intranetul institutiilor, privind inscrierea tezei de doctorat a autorului Dr. Av. BotomeiVasilesi a manualului Raspunderea Administrativa, in lista lucrarilor de specialitate pentru instruirea profesionala a procurorilor, judecatorilor si a organelor de cercetare penala.

Birou de presa

Uniunea Nationala a Barourilor din Romania – UNBR (www.unbr.info)

Data: 03.01.2013

Comments are closed.