Actiuni de avocat

Cereri de chemare in judecata, intampinari, exceptii procesuale, apeluri, recursuri

Articole din presa

Articole publicate in reviste de specialitate

Comunicate de presa

Comunicate oferite spre informare | Mass-Media

Diverse

Activitati profesionale in calitate de avocat, in functia de decan al Baroului Bacau. Scrisori de multumire, comentarii, propuneri, etc.

Propuneri de lege ferenda

Propuneri de modificare si completare a legilor, lucrare de doctorat, specialitate drept administrativ si constitutional.

Home » Diverse

Declaratie de protest

Articol publicat in data de 8/01/12 Birou de presa - Cab. av. Vasile Botomei

Subsemnatii, avocati din cadrul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, cu sediul in Bucuresti, str. Academiei nr. 4 – 6, sector 3, protesteaza, impotriva Consiliului Superior al Magistraturii, a Procurorului General al Romaniei – Laura Cadruta Kovesi, a Ministrului de Justitie Catalin Predoiu, pentru persecutiile la care sunt supusi, prin nerecunoasterea calitatii de avocati si interzicerea exercitarii profesiei la Instantele si Parchetele din Bucuresti si din tara.
Protestam de-asemenea si impotriva abuzurilor comise de D-l Presedinte Bota Pompiliu, care nu ne sustine interesele in fata autoritatilor.

Petitie:

Un grav abuz comis de Bota, impotriva avocatilor

D-le Senator Iulian Urban

Ma numesc HASASIU STELUTA MARIA si sunt avocat in cadrul UNBR, strucutra Bota, din august 2010.
In luna ianuarie 2011, instantele si parchetele au inceput sa-mi conteste calitatea de avocat, motiv pentru care m-am adresat D-lui Bota, sa imi spuna de ce ni se intimpla mie si colegilor mei acest lucru.
Am fost data afara de acesta, de la sediul din Str. Academiei de trei ori de catre D-l Bota si mi-a spus sa nu mai vin acolo, instiintindu-ma ca pot fi si arestata pentru faptul ca sunt din baroul acestuia.
Cind m-am inscris pentru examenul de admitere in profesie, D-l Bota nu ne-a adus la cunostinta nici mie, nici celorlalti candidati, despre problemele cu care se confrunta acest barou, multumindu-se sa ne ia banii. (acea donatie de 2.000 lei, care nu este o donatie ci o taxa impusa)
In data de 07.12.2011, m-am prezentat la sediul Baroului din Str. Academiei, pentru a-mi cumpara un carnet cu imputerniciri avocatiale si am depus si o cerere scrisa in acest sens, deoarece D-l Bota, a afirmat ca cererea mea trebuie analizata de catre Consiliul Baroului.(care Consiliu, ca nu exista asa ceva?)
Mi-am dat seama ca acesta nu vrea sa imi vinda respectivele imputerniciri si pentru ca nu au un regim special si nu sunt sub protectia unei marci inregistrate la OSIM, m-am adesat Imprimeriei Nationale si am comandat acolo.
Acestea, l-au instiintat pe D-l Bota, iar acesta, le-a spus celor de la Iprimerie, ca in data de 09.12.2011, s-a emis o Decizie de excluderea mea din Barou.
Am contactat telefonic Baroul si i-am soloicitat secretarei, sa mi se comunice aceasta Decizie, pentru a o putea contesta.
Nici pina in acest moment, nu mi-a fost comunicata, in schimb, apare pe site-ul www.bota.ro, un comunicat prin care atit eu cit si alti avocati, suntem exclusi din Barou.
Va intreb pe d-voastra, in baza carui temei legal s-a facut aceasta excludere si de catre cine ?, pt ca din cite stiu eu, ca fost membru al acestui Barou, nu exista Comisie de Disciplina, la care sa fiu chemata pentru a mi se dea dreptul sa ma apar, nu exista Consiliul Baroului, nu exista Decan si Prodecan al Baroului Bucuresti, singura persoana care taie si spinzura, fiind D-l Bota, care are dreptul sa fie, doar Presedinte UNBR.
Prin excluderea noastra din Barou, in mod ilegal, incalcindu-se flagrant Legea nr. 51/1995, modificata prin Legea 255/2004, precum si Statutul UNBR, se creaza un precedent periculos, deoarece voi ataca aceasta Decizie si voi cere Instantei ca D-l Bota sa fie obligat sa depuna procese-verbale, prin care a fost ales, atit el, cit si membri Consiliului, al Comisiei de Disciplina, Decanul si Prodecanul Baroului Bucuresti, la Adunarile Generale, care nu au avut niciodata cvorum si nu s-a respectat procedura reconvocasrii acestor adunari si vor iesi la iveala toate abuzurile savirsite de D-l Bota.
Toate aceastea, nu fac altceva, decit sa alimenteze tabara adversa cu argumente impotriva acestuia si pe cale de consecinta, sa fie inceputul sfirsitului UNBR  Bota.
Vreau sa fiu audiata atit eu cit si colegii mei, de catre d-voastra, care pe linga faptul ca sunteti colegi cu noi aveti calitati oficiale, care reprezinta o garantie ca suntei de partea legii si nu impotriva ei.
Av. Steluta Hasasiu”  Citeste mai mult pe: BaroulBacau.ro