Actiuni de avocat

Cereri de chemare in judecata, intampinari, exceptii procesuale, apeluri, recursuri

Articole din presa

Articole publicate in reviste de specialitate

Comunicate de presa

Comunicate oferite spre informare | Mass-Media

Diverse

Activitati profesionale in calitate de avocat, in functia de decan al Baroului Bacau. Scrisori de multumire, comentarii, propuneri, etc.

Propuneri de lege ferenda

Propuneri de modificare si completare a legilor, lucrare de doctorat, specialitate drept administrativ si constitutional.

Home » Cele mai noi stiri

“CURTEA DE APEL A ÎNCETAT PROCESUL PENAL FAŢĂ DE BOTOMEI, „DECANUL” BAROULUI DIN BACĂU”

Articol publicat in data de 28/11/13 Birou de presa - Cab. av. Vasile Botomei
“CURTEA DE APEL A ÎNCETAT PROCESUL PENAL FAŢĂ DE BOTOMEI, „DECANUL” BAROULUI DIN BACĂU”

Vasile Botomei, băcăuanul acuzat de procurorii Parchetului General că ar fi exercitat fără drept profesia de avocat şi achitat lunile trecute de Judecătoria Constanţa pentru o altă faptă, respectiv uz de fals, a primit o nouă veste bună de la instanţele constănţene.

Ieri, magistraţii Curţii de Apel Constanţa au constatat încetat de drept procesul penal pornit împotriva lui Botomei pentru fals, pe motiv că s-au prescris faptele. Mai exact, judecătorii au admis recursul procurorilor şi au hotărât să schimbe încadrarea juridică a faptei de fals în înscrisuri sub semnătură privată reţinută în sarcina sa în uz de fals. Mai departe, aceeaşi instanţă a constatat încetat de drept procesul penal deschis împotriva lui Botomei, pe motiv că fapta s-a prescris. Decizia pronunţată ieri de judecătorii constănţeni este definitivă. Cu toate acestea, Vasile Botomei mai este acuzat într-un proces penal, tot de fals în înscrisuri sub semnătură privată, dosar ce se judecă însă la Curtea de Apel Bacău. El a fost acuzat de procurorii Parchetului Înaltei Curţi că ar fi folosit „fără drept denumirile «Barou», «Uniunea Naţională a Barourilor din România», «UNBR»… sau denumirile specifice formelor de exercitare a profesiei de avocat, precum şi folosirea însemnelor specifice profesiei ori purtarea robei de avocat, înşelăciune şi exercitarea fără drept a unei profesii“.

Sursa: Ziarul Constanta.ro

Comments are closed.