Actiuni de avocat

Cereri de chemare in judecata, intampinari, exceptii procesuale, apeluri, recursuri

Articole din presa

Articole publicate in reviste de specialitate

Comunicate de presa

Comunicate oferite spre informare | Mass-Media

Diverse

Activitati profesionale in calitate de avocat, in functia de decan al Baroului Bacau. Scrisori de multumire, comentarii, propuneri, etc.

Propuneri de lege ferenda

Propuneri de modificare si completare a legilor, lucrare de doctorat, specialitate drept administrativ si constitutional.

Home » Cele mai citite stiri

CSM-ul este speriat de teza de doctorat a domnului avocat Botomei Vasile!

Articol publicat in data de 31/12/13 Birou de presa - Cab. av. Vasile Botomei
CSM-ul este speriat de teza de doctorat a domnului avocat Botomei Vasile!
Dupa ce majoritatea presedintilor de judecatorii, tribunale, curti de apel si parchetele aferente acestora au primit cu entuziasm teza de doctorat a autorului Dr.  Av. Botomei Vasile, in care s-a implementat teoria pluralismului organizatiilor profesionale de aparare de tip UNBR-uri la nivel national in Romania si de mai multe barouri din UNBR-uri distincte la nivel judetean, fundamentata stiintific in paginile 56 – 66 din teza autorului publicata pe website-urile: www.cnaa.rm ; www.unbr.info ; www.baroulbacau.ro , teza sustinuta in public in data de 05.07.2013 si care contine aplicatia practico – stiintifica Republica Moldova si Romania (UE), prin care sunt publicate inclusiv modalitatile prin care a fost inregistrat si autorizat UNBR-ul reprezentat de Presedinte Dr. Av. Botomei Vasile si respectiv de inregistrare si infiintare ale barourilor concurente cum sunt barourile din Municipiul Bucuresti, Municipiul Bacau, in forma de pluralism profesional, se constata ca a ramas in outside, respectiv in afara jocului din terenul institutiei de aparare tocmai Consiliul Suprem al Magistraturii ca exponent al procurorilor si judecatorilor din Romania.
Astfel fiind secretarul general judecator Roza Marcu din CSM a primit teza de doctorat denumita Raspunderea administrativa: Aspecte practico – stiintifice in plan comparat – Republica Moldova si Romania din partea autorului Dr. Av. Vasile Botomei, asemenea ca toati ceilalti presedinti de judecatorii, tribunale, curti de apel si institutii de profil din Romania, care spre deosebire de celelalte institutii ale justitiei care au ridicat pe intranet-ul instantelor lucrarea stiintifica de doctorat ca documentare pentru instruirea profesionala pentru procurori si judecatori, in comparatie se constata de catre secretarul general al CSM ca aceasta nu mai are loc de inregistrare si arhivare in cadrul CSM pe motivul puieril ca: ,,mentionam ca pe fondul insuficientei spatiului alocat bibliotecii, care, de fapt, este un punct de documentare la nivelul CSM, se afla in curs de desfasurare o procedura de casare a acelor titluri inregistrare in gestiunea fondului de carte juridica, care nu mai sunt de actualitate sau care nu mai prezinta interes pentru activitatea Consiliului.
  • Citeste AICI raspunsul transmis de CSM autorului Dr. Av. Botomei Vasile trimis cu numarul 27392/1154/2013 din 20.11.2013 din care rezulta ca nu mai are spatiu virtual in biblioteca electronica a CSM pentru lucrarile de actualitate in materia Raspunderii Administrative disciplinare, a raspunderii administrative patrimoniale pentru procurorii si judecatorii din Romania, tratata distinct in teza de doctorat, precum si inexistenta spatiului virtual pentru arhivarea lucrarii stiintifice care trateaza implementarea rezultatelor de inregistrare si functionare a UNBR-urilor concurente in Romania, cu aplicabilitatea dreptului garantat la aparare reglementat de art. 6.3 din Conventia Europeana.
  • Citeste AICI raspunsul hilar comunicat de catre presedintele judecator Chiriac Maria Violeta din cadrul Curtii de Apel Bacau si judecator Serban Catalin, fost presedinte al C. Apel Bacau,  cu nr. 138/I/A/37 din 4.11.2013 care se inscrie in singura instanta din Romania care motiveaza refuzul de a lua in evidenta ca informatie de interes public pentru magistrati, lucrarea stiintifica publicata de Doctor Av. Botomei Vasile;
  • Citeste AICI raspunsul nr. SRP40640 din 18.12.2013, demn de felicitat, emis de Ministerul Afacerilor Interne prin Inspectoratul General al Politiei Romane – IPJ Sibiu prin comisar sef de politie Ivancea Tiberiu Iulian si Comisar sef, Codreanu Gheorghe, care merita toata stima si admiratia pentru aprecierea profesionala care i-au facut sa ajunga in aceste inalte functii de organe de conducere si reprezentare ale politie romane.
  • Citeste AICI opisul cu adresele-raspuns, prin care majoritatea institutiilor de profil din Romania cu activitati de raspundere in materia functiilor publice din stat, au formulat aprecieri de succes rezultatului stiintific din teza de doctorat a autorului Botomei Vasile, ca obiect de studiu documentare si instruire profesionala pentru organele de cercetare penala, procurori, judecatori si functionari publici din Romania.
  • Citeste AICI adresa de inainte nr. 73 din 16.12.2013 catre Consiliul Suprem al Magistraturii.
Data: 31.12.2013
Semnat,
Dr. Av. Vasile Botomei
biroudepresa unbr.info
csm_bv

Comments are closed.