Actiuni de avocat

Cereri de chemare in judecata, intampinari, exceptii procesuale, apeluri, recursuri

Articole din presa

Articole publicate in reviste de specialitate

Comunicate de presa

Comunicate oferite spre informare | Mass-Media

Diverse

Activitati profesionale in calitate de avocat, in functia de decan al Baroului Bacau. Scrisori de multumire, comentarii, propuneri, etc.

Propuneri de lege ferenda

Propuneri de modificare si completare a legilor, lucrare de doctorat, specialitate drept administrativ si constitutional.

Home » Articole din presa, Cele mai citite stiri, Diverse

C.S.M. a inregistrat dosarul penal impotriva magistratilor care au facut greva in intantele din Bacau

Articol publicat in data de 20/07/09 Birou de presa - Cab. av. Vasile Botomei
C.S.M. a inregistrat dosarul penal impotriva magistratilor care au facut greva in intantele din Bacau

551

Prin adresa numarul 1 /24166/1154/2009 , 1/24/2004/1154/2009 emisa de C.S.M catre Baroul Bacau, cu sediul in str Republicii 27 A, 3, reprezentat prin decan -avocat drd. Botomei Vasile , se face cunoscut ca a fost inregistrata plangerea penala impotriva magistratilor grevisti de la Judecatoria Bacau, Tribunalul Bacau si Curtea de apel Bacau, in care urmeaza sa se dispuna masuri legale, atat de catre Comisia de Disciplina de pe langa Consiliul Superior al Magistraturii, cat si prin investirea cu dosar penal impotriva magistratilor responsabili care a fost trimis spre competenta solutionare la Parchetul de pe langa Curtea de Casatie si Justitie.

Este de asteptat ca o prima consecinta, sa atraga destituirea din functia de conducere a Tribunaluilui Bacau , a doamnei judecator Munteanu Maria , care a gestionat activitatea de greva pe langa Tribunalul Bacau , si pe cale de consecinta sa se formeze rechizitorii, cu trimitere in judecata a magistratilor vinovati , sub aspectul savarsirii, infractiunilor de : abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, 246 Cod penal, abuz in serviciu contra intereselor publice, 247 Cod penal , abuz in serviciu in forma calificata , 248 Cod penal .
Baroul Bacau , solicita pe aceasta cale, destituirea din functia publica de presedinte a Tribunalului Bacau , a doamnei judecator Munteanu Maria.
Apreciem ca in cauza, presedintele Romaniei Traian Basescu, va putea amana intrarea in negocierile dintre magistratii grevisti si Ministrul de Justitie dupa ce Consilui Superior al Magistraturii pe de o parte ca institutie care garanteaza independenta justitiei si stabileste masuri pe linie administrativa fata de magistrati si de cealalta parte, Parchetul de pe langa Curtea de Casatie si Justitie, care in termen legal va trebui sa solutioneze dosarul penal impotriva magistratilor grevisti .

Astfel nu este nici o urgenta in stabilirea unor negocieri, prin care sa intervina presedintele Traian Basescu, avand in vedere faptul ca prin articolul 63 din Legea 168/1999, privind conflictele de munca, judecatorii nu au dreptul legal sa faca greva. O negociere intre presedintele Romaniei si magistratii grevisti, mai inainte de solutionarea dosarului penal in care acestia magistratii sunt cercetati, ar presupune acordarea de catre presedintele Romaniei a unei garantii catre magistrati, ca in statul Roman nu se respecta legea , ca expresie a incalcarii normei constitutionale, prevazuta de art. 16(1) si (2) din Costitutia Romaniei care prevad ca :
(1)Cetatenii sunt egali in fata legii si a autoritatilor publice, fara privilegii si fara discriminari.
(2)Nimeni nu este mai presus de lege .
Daca presedintele Romaniei ar da curs unor negocieri cu magistratii care au incalcat Constitutia Romaniei, ar insemna ca articolele 16(1) si (2) din Costitutia Romaniei, sa le modifice presedintele Romaniei, printr-o negociere cu magistratii care sa sune invers astfel:
“(1)Cetatenii nu sunt egali in fata legii si a autoritatilor publice, si au privilegii si discriminari, in ceea ce-i priveste pe judecatori si procurori, care prin derogare de la Constitutie, au dreptul sa incalce legea, oricand si oriunde, prin derogare de la Presedintele Romaniei.
(2)Judecatorii sunt mai presus de lege ”
De asemenea ar insemna sa se modifice si prevederile art.124 pct (1)(2)(3) din Constitutia Romaniei, printr-un acord de negociere , dintre Presedintele Romaniei Traian Basecu, si magistratii care au facut greva ilegal, astfel :

Constituia Romaniei prevede :
(1)Justitia se infatuieste in numele legii
(2)Justitia este unica, impartiala si egala pentru toti
(3)Judecatorii sunt independenti si se supun numai legii.

Constitutia modificata la cererea judecatorilor grevisti va fi astfel:
(1)Justitia nu se infatuieste in numele legii
(2)Justitia nu este unica, impartiala si egala pentru toti
(3)Judecatorii sunt independenti de Constitutia Romaniei , si nu supun legii.


In completarea materialului , se poate citi plangrea penala formulata de avocatul Botomei impotriva magistratilor grevisti, pe siteul www.baroulbacau.ro , www.botomeivasile.ro

Comunicatul este emis de Biroul de presa:
Baroul Bacau- U.N.B.R.
Decan ,
Avocat doctorand Botomei Vasile

Publicat pe siteul www.baroulbacau.ro , www.botomeivasile.ro
Transmis in forma informatizata , la C.S.M , Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Administratia Prezidentiala, Guvernul Romaniei, Comisia Europeana, si la alte institutii de interes public si de drept public.

scan00013