Actiuni de avocat

Cereri de chemare in judecata, intampinari, exceptii procesuale, apeluri, recursuri

Articole din presa

Articole publicate in reviste de specialitate

Comunicate de presa

Comunicate oferite spre informare | Mass-Media

Diverse

Activitati profesionale in calitate de avocat, in functia de decan al Baroului Bacau. Scrisori de multumire, comentarii, propuneri, etc.

Propuneri de lege ferenda

Propuneri de modificare si completare a legilor, lucrare de doctorat, specialitate drept administrativ si constitutional.

Home » Cele mai citite stiri, Comunicate de presa

CSM a decis ca judecatorii si procurorii pot participa in comisiile de examinare din cadrul concursurilor de admitere din barourile de avocati!

Articol publicat in data de 23/12/12 Birou de presa - Cab. av. Vasile Botomei
CSM a decis ca judecatorii si procurorii pot participa in comisiile de examinare din cadrul concursurilor de admitere din barourile de avocati!
Uniunea Nationala a Barourilor din Romania – UNBR
CIF: 29497286 ; tel/ fax: 0334.421.450; mobil: 0744.191.717; www.unbr.info
Baroul Bacau – Uniunea Nationala a Barourilor din Romania
Sediul fiscal: Str. Republicii nr.27, A, 1-3; Biroul de lucru: Str. Oituz, nr. 33, mun. Bacau
www.baroulbacau.ro; Telefon fix/fax:0334/421450; Mobil: 0744191717

Uniunea Nationala a Barourilor din Romania – UNBR, reprezentata prin presedinte Botomei Vasile, decan al Baroului Bacau – UNBR, publica Decizia dispusa de Consiliul Superior al Magistraturii – CSM, sub nr. 28988/1154/2012 din 19.12.2012, ca recunoastere profesionala in implementarea recomandarilor stiintifice din teza de doctorat in drept administrativ a autorului Botomei Vasile.
CSM s-a intrunit in sedinta in data de 06.12.2012 in vederea analizarii si dezlegarii interpretarii propunerilor si recomandarilor trimise de Dr. Av. Botomei Vasile, decanul Baroului Bacau – UNBR, prin care s-a solicitat analiza situatiei in materia organizarii profesiei de avocat, in ce priveste participarea in comisia de examinare a procurorilor si a judecatorilor.
CSM, in calitate de organ cu puteri de interpretare a legislatiei in vigoare care vizeaza cariera judecatorilor si a procurorilor a rezolutionat recomandarile trimise si  a apreciat cu valoare de interpretare legislativa ca:
Procurorii si judecatorii indeplinesc conditiile de a participa in comisiile de examinare din cadrul concursurilor de admitere in Barourile de avocati.
Aceasta interpretare da dreptul procurorilor si judecatorilor de a fi inscrisi in Barourile de avocati cu scutire de examen, potrivit principiului de drept “A fortiori – qui potest plus, potest minus” (cine poate face mai mult, poate si mai putin).
In aceste conditii, se publica cu ocazia Sfintelor Sarbatori de Craciun in atentia procurorilor si a judecatorilor din Romania, precum si spre stiinta Barourilor de avocati, urmatoarele:
 1. Uniunea Nationala a Barourilor din Romania – UNBR, autorizata fiscal in baza Legii 51/1995, cu CIF 29497286, reprezentata national prin presedinte av. Dr. Botomei Vasile, decan al Baroului Bacau – UNBR, inscrie in profesia de avocat cu scutire de examen pe procurorii si pe judecatorii care doresc sa dobandeasca titlul profesional de avocat, fata de care exercitarea profesiei urmeaza a fi efectuata ulterior iesirii din starea de incompatibilitate cu profesia de magistrat.
2. Examenele de admitere in profesia de avocat organizate de UNBR prin centrul teritorial din Mun. Bacau – Baroul Bacau din str. Oituz nr. 33, in care a participat in calitate de examinator magistratul judecator Dr. Vasile-Sorin Curpan, dovedesc conditiile de legitimitate in admiterea profesiei de avocat.
Ca element de noutate se transmite in atasament dovada solutiei publicata pe ECRIS, in cauza dosarului 10692/180/2012, solutionat de catre doamna judecator Brandusa Pascaru prin incheierea nr. 146/PJ/16.10.2012, definitiva si irevocabila, din care rezulta urmatoarele:
Baroul Bacau AFJ, reprezentat prin decan Gigi Nucu Candet, inregistrat in evidentele fiscale pe mfinante.ro in categoria “alte forme fara personalitate juridica”, aflat in evidentele de date publice cu act de autorizare Decret 281/1954, Decret-Lege 90/1990, ambele abrogate de 17 ani prin intrarea in vigoare a Legii 51/1995, a solicitat sa dobandeasca personalitate juridica prin cererea inregistrata pe rolul Judecatoriei Bacau in vederea dobandirii denumirii juridice de Asociatia Avocatilor din Baroul Bacau. Cererea a fost respinsa!
S-a constatat ca prin aceasta cauza urmareau sa dobandeasca un statut propriu de functionare, in forma reglementata de art. 9 din Constitutie si din dispozitiile de reglementare din Noul Cod Civil cu privire la infiintarea persoanei juridice.
In aceste conditii, unica organizatie profesionala din jud. Bacau care se subscrie temeiului de drept reglementat prin Legea 51/1995 republicata, este Baroul Bacau din cadrul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, autorizat fiscal in baza Legii 51/1995 si publicat pe mfinante.ro cu statut propriu de functionare adoptat in conditiile Legii 51/1995.
Transmitem cu ocazia Sfintelor Sarbatori de Craciun, din partea avocatilor din Baroul Bacau – UNBR, cele mai calduroase urari de fericire, prosperitate si sanatate judecatorilor si procurorilor din CSM si in egala masura magistratilor si avocatilor din Romania.

Semneaza,
Uniunea Nationala a Barourilor din Romania – UNBR,
                                 Presedinte,
Av. Dr. Vasile Botomei / Decan Baroul Bacau-UNBR