Actiuni de avocat

Cereri de chemare in judecata, intampinari, exceptii procesuale, apeluri, recursuri

Articole din presa

Articole publicate in reviste de specialitate

Comunicate de presa

Comunicate oferite spre informare | Mass-Media

Diverse

Activitati profesionale in calitate de avocat, in functia de decan al Baroului Bacau. Scrisori de multumire, comentarii, propuneri, etc.

Propuneri de lege ferenda

Propuneri de modificare si completare a legilor, lucrare de doctorat, specialitate drept administrativ si constitutional.

Home » Comunicate de presa

COMUNICAT STIINTIFIC

Articol publicat in data de 22/08/13 Birou de presa - Cab. av. Vasile Botomei
COMUNICAT STIINTIFIC

23 August a Romaniei,

consemneaza doctor mediator Botomei Vasile

 

         23 august este ziua tradarii neamului romanesc de catre Regele Mihai al II-lea.

Regele Mihai I a fost Mihai Viteazul, primul domnitor unificator al Principatelor Romane (Moldova, Transilvania si Tara Romaneasca), cu infaptuirea incoronarii in Catedrala Ortodoxa din Alba Iulia.

Regele Mihai I (Mihai Viteazul) a domnit in perioada:

1593 – 1601 (Tara Romaneasca); 1599 – 1600 (Transilvania); 1600 (Moldova)

         Din punct de vedere stiintific, ziua de 23 august marcheaza dualitatea dintre Maresalul Ioan Antonescu, iubitor de neam si tara, conducatorul militar al Romaniei din cel de Al Doilea Razboi Mondial, denumit Razboiul Sfant pentru eliberarea pamantului stramosesc, pe de o parte si Regele Mihai, fiul Regelui dictator Carol al II-lea, caruia ii placea sa i se spuna Mihai I, echivalentul tradatorului neamului romanesc pe vreme de razboi.

Desi se impune ca un regat sa aiba un sistem administrativ bazat pe norme administrative de tip monarhic, analizand in plan comparat victoria unificarii Principatelor Romane realizata de marele Voievod Mihai Viteazul, cu regatele vremii, pe drept cuvant se poate aprecia ca domnia voievodului reprezinta reinstaurarea primului regat al Romaniei prin unificarea tarilor romane, infaptuita la 27 mai 1600.

Eu gasesc succesiunea de regat al neamului nostru, dupa Regele Burebista, Regele Decebal, Regele Mihai I (Mihai Viteazul), Regele Carol I, Regele Ferdinand, Regele Carol al II-lea, Regele Mihai al II-lea si in continuare se cuvine a se aprecia meritul de a lupta pentru recunoasterea unui regat.

Dr. Botomei Vasile propune aniversarea zilei de 23 august a Romaniei in memoria Maresalului Ioan cel fara de Mormant!

Spre cinstirea acestui eveniment, Birou de Mediere doctor Botomei Vasile, prezinta cartea: „Cirese pentru Maresal, 200 de ani de la raptul Basarabiei (1812-2012)”, editata de editura Vicovia, de autorul Ion Iachim, 365 pagini, expusa spre studiu si achizitionare pentru cei care vor sa cunoasca istoria adevarata, in care sunt descrise viata si activitatea Maresalului Ioan Antonescu.

Ea poate fi achizitionata de la Birou Mediator doctor Botomei Vasile (www.botomeivasile.ro; tel./fax: 0334  421 450; mobil: 0744 19 17 17)

In semn de recunostinta si in amintirea memoriei Maresalului Romaniei, eliberatorul pamantului si neamului stramosesc din Basarabia, Herta si Bucovina, se arboreaza drapelul Romaniei la Biroul de Mediere doctor Botomei Vasile, din Bacau str. Oituz nr. 33 vis-a-vis de Inspectoratul Scolar Judetean si Judecatoria Bacau, denumit

„Casa pentru Apararea Drepturilor Omului –

Mediator European Dr. Vasile Botomei”

         Asa ar trebui sa fie scrisa istoria.

Asa o scriu eu cu inima si sufletul meu!

Pe data de 23 August, orele 13.00, se sustine la Casa pentru Apararea Omului – Mediator European din Mun. Bacau, str. Oituz nr. 33, jud. Bacau, prima manifestare postrevolutionara de aniversare a valorilor nationale ale neamului romanesc, centrata pe memoria eroilor martiri ai neamului romanesc sacrificati de Regele Mihai al II-lea.

Evenimentul marcheaza si implinirea unui an, cu incepere din 23 august 2012, data la care a fost infiintat Biroul de Mediere Doctor Botomei Vasile de pe langa Judecatoria Bacau, str. Oituz nr. 33.

In fiecare an pe data de 23 august, toate persoanele care inregistreaza cerere pentru informatii juridice, benecifieaza de CONSULTATIE GRATUITA!

         Prezentul material are caracter pur stiintific si orice interpretare in legatura cu acesta este binevenita, cu posibilitatea publicarii materialelor de referinta pe Revista Nationala de Drept (www.revistadrept.com).

 

 

 

22.08.2013                                        Birou de presa/ Birou de Mediere,

                                                                   Dr. Vasile Botomei

Comments are closed.