Actiuni de avocat

Cereri de chemare in judecata, intampinari, exceptii procesuale, apeluri, recursuri

Articole din presa

Articole publicate in reviste de specialitate

Comunicate de presa

Comunicate oferite spre informare | Mass-Media

Diverse

Activitati profesionale in calitate de avocat, in functia de decan al Baroului Bacau. Scrisori de multumire, comentarii, propuneri, etc.

Propuneri de lege ferenda

Propuneri de modificare si completare a legilor, lucrare de doctorat, specialitate drept administrativ si constitutional.

Home » Cele mai citite stiri

COMUNICAT: Publicarea Ordonantei de nevinovatie pentru Dr.Botomei Vasile, Decanul Baroului Bacau – Presedinte UNBR

Articol publicat in data de 30/01/14 Birou de presa - Cab. av. Vasile Botomei
COMUNICAT: Publicarea Ordonantei de nevinovatie pentru  Dr.Botomei Vasile, Decanul Baroului Bacau – Presedinte UNBR

Comunicat,

Nr. 12/1/28.01.2014

 

Procurori de la Parchetul de pe langa Judecatoria Bacau au stabilit prin Ordonanta  din dosarul nr. 4873/P/2012 dispusa la 11.12.2013 ca Dr. Botomei Vasile are calitate de reprezentata legal/decan al Baroului Bacau-UNBR, angajat in meseria de avocat.

Pentru a ajuge la aceasta constatare, Dr. Botomei Vasile a profitat de persecutiile la care au fost supus prin retinerea si starea de arest preventiv intamplata in perioada 08.05-11.06.2013, dispusa la propunerea procurorilor de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bacau,ulterior fiind eliberat prin decizie definitiva dispusa de Inalta Curte de Casatie si Justitie.

 Mai exact pe fondul trimiteii in judecata pentru presupusa folosire fara drept a denumirilor de Baroul Bacau, UNBR si de Cabinet Avocat Doctor Botomei Vasile, in calitate de reprezentata legal a fost in imposibilitate sa  mai intocmeasca formularele de raportare lunara privind obligatile de plata a taxelor si impozitelor catre stat.

In acelasi timp Statul Roman reprezentat prin Administratia Finantelor Publice din Bacau, a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Bacau pentru a se face cercetari impotriva rprezentatului legal al Baroului Bacau-UNBR pentru neindeplinirea obligatiilor de catre acesta cu privire la virarea la bugetul asigurarilor de stat a obligatiilor fiscale cu regim de stopaj la sursa, aferente  perioadelor cu scadenta anterioara.

Daca pentru aceleasi motive de folosire a denumirilor de Baroul Bacau si de UNBR a fost trimis in judecata, se constata din Ordonanta de scoatere de sub urmarire penala din 11.12.2013, dispusa de procuror, ca in realitate decanul Botomei Vasile are obligatia potrivit Legii 51/1995, de a respecta intocmai obligatia de folosire a denumirilor de Baroul Bacau si de UNBR, in scopul organizarii activitatii de functionare pentru achitarea arieratelor la bugetul de Stat.

Legea nu face exceptie de la reglementarile Codului fiscal.

Procurorul de caz a aplicat chiar o amenda de 1000 de lei pentru intarzierea in efectuarea viramentelor prin nefolosirea de catre decan a denumirilor de Baroul Bacau si UNBR.

In final Botomei Vasile a fost scos de sub urmarire penala, cercetat pentru fapte aflate in legatura cu activitatea administrativ-economica de organizare si functionare Baroului Bacau din cadru Uniunii Nationale a Barourilor din Romania.

In concluzie:

Dr.av. Botomei Vasile recomanda Ministrului de Justitie din Romania sa imparta procurorii in doua categorii, o categorie de procurori care respecta legea si a doua categorie a procurorilor care nu respecta legea!

 

Apasa AICI pentru a vedea Ordonanta de scoatere sub urmarire penala din 11.12.2013 dispusa de  Parchetul de pe langa Judecatoria Bacau.

Rezumat:

In  fapt la data de 27.05.2013, AFP Bacau a sesizat organele de urmarire penala cu privire la faptul ca Botomei Vasile in calitate de reprezentat al Baroului Bacau din cadrul UNBR a retinut si nu a virat la bugetul aigurarilor de stat obligatiilor fiscale cu regim de stopaj la sursa pentru perioada octombrie-decembrie 2012, rezultand un prejudiciu in cuantum de 2330 de lei.

In urma cercetarilor s-a stabilit ca in fapt invinuitul in calitate de reprezentant si totodata angajat al Baroului Bacau din cadrul UNBR, entitate ce are statutul unei asociatii infiintata in baza hotararii membrilor ei si nu in baza unui act normativ, lege sau alt act cu forta juridica egala, a inregistrat contributii cu regim de stopaj la sursa aferenta partilor facute cu destinatia de salariu, fara a le vira efectiv.

Ulterior pe parcursul desfasurarii  urmaririi penale invinuitului Botomei Vasile a achitat prejudiciul cauzat, anexand la dosarul cauzei copii ale documentelor de plata.

Avand in vedere modalitatea faptica de producere a infractiunii, faptul ca invinuitul nu este cunoscut cu antecedente penale, precum si atingerea minima adusa circuitului economico-financiar.(…)

Scoaterea de sub urmarire penala a invinuitului Botomei Vasile, cercetat pentru savarsirea infractiunilor prevazute de art. 6 din L.241/2005 cu aplicarea art. 41 alin.2 C.pen. si art.303 din L.95/2006 raportat la art. 302 alin. 1 C.pen. cu aplicare art. 41 alin. 2 C.pen, totul cu aplicarea art. 33 lit. a C.pen.”

 

 

Uniunea Nationala a Barourilor din Romania-UNBR,

Presedinte,

Dr.Av. Botomei Vasile

semnatura_botomei_vasile

 

*Apasa AICI pentru a citi comunicatul integral, in format PDF.

Comments are closed.