Actiuni de avocat

Cereri de chemare in judecata, intampinari, exceptii procesuale, apeluri, recursuri

Articole din presa

Articole publicate in reviste de specialitate

Comunicate de presa

Comunicate oferite spre informare | Mass-Media

Diverse

Activitati profesionale in calitate de avocat, in functia de decan al Baroului Bacau. Scrisori de multumire, comentarii, propuneri, etc.

Propuneri de lege ferenda

Propuneri de modificare si completare a legilor, lucrare de doctorat, specialitate drept administrativ si constitutional.

Home » Cele mai citite stiri

Cabinet Avocat Doctor Botomei Vasile este recunoscut prin hotarare judecatoreasca irevocabila!

Articol publicat in data de 11/03/14 Birou de presa - Cab. av. Vasile Botomei
Cabinet Avocat Doctor Botomei Vasile este recunoscut prin hotarare judecatoreasca irevocabila!

Comunicat UNBR-Dr.Av. Vasile Botomei

            Procurorii de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bacau, l-au trimis in judecata pe doctor avocat Vasile Botomei sub aspectul nerecunoasterii titlului profesional de avocat, dobandit in Baroul Bacau din cadrul Uniunii Nationale a Barourilor dn Romania care il reprezinta ca decan.

            Dr. Av. Vasile Botomei lucrand in numele Cabinetului de Avocat Doctor Botomei Vasile, decan al Baroului Bacau din cadrul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, inregistrat si autorizat in baza Legii 51/1995, republicata si Presedinte al Uniunii Nationale al Barourilor din Romania-UNBR, create ca persoane juridice de organizare si functionare a profesiei de avocat aflate in concurenta cu Baroul Bacau AFJ, reprezentat prin decan avocat Gigi Nucu Candet, Barou din compunerea Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, reprezentata prin Presedinte av.dr. Gheorghe Florea, a chemat in judecata pe Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bacau, reprezentat prin Procuror General Ionel Sentes pentru ca prin hotarare judecatoreasca sa se recunoasca titlul profesional de avocat, decan al Baroului Bacau din cadrul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, presedinte al Uniunii Nationala a Barourilor din Romania-UNBR.

            Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bacau a invocat in aparare mai multe exceptii care aveau legatura cu recunoasterea titlului profesional de avocat pe care daca ar fi fost admise ar fi insemnat ca Botomei Vasile nu ar mai fi putut invoca legitimitatea folosirii titlului profesional de avocat doctor in drept, titular pentru Cabinet Avocat Doctor Botomei Vasile, si implicit exercitiul functiei de decan pentru Baroul Bacau din cadrul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania si Presedinte al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania-UNBR.

Dr. av.Botomei Vasile a castigat actiunea prin respingerea exceptiilor invocate contra sa de Parchetul de pe langa Cxurtea de Apel Bacau.

            Astfel prin sentinta civila nr. 2425 din 16.12.2013, irevocabila, dispusa in dosarul nr. 754/32/2012, al Tribunalului Bacau sectia a II-a Ccivila de contencios si administrativ fiscala s-a hotarat urmatoarele:

             -Respinge ca nefondata exceptia lipsei capacitatii de folosinta si exceptia lipsei capacitatii de exercitiu a reclamantilor;

            -Respinge ca nefondata exceptia lipsei calitatii procesuale active a reclamantilor;

            -Respinge ca nefondata exceptia inadmisibilitatii actiunii pentru lipsa plangerii prealabile;

            Toate exceptiile au fost solutionate in contradictoriu cu Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bacau prin Cabinet Avocat Dr. Botomei Vasile si avocat Dr. Botomei Vasile, conform petitului actiunii

            Celalalt obiect al actiunii privind recunoasterea procedurii din decizia CEDO din 21.02.2012, publicata in M. Of. al Romaniei nr.610 din 24.08.2012, aflata in legatura cu exercitatrea profesiei de avocat la Curtea Europeana de catre Dr. Av. Botomei Vasile, a fost respinsa ca nefondata, decurgand acesta motivare din obligatia de recunoastere obligatorie de catre instantele judecatoresti si unitatile de parchet a Deciziei CEDO ca urmare a dispozitiilor de reglementare potrivit careia Statul Romani prin institutiile publice au obligatia de la lege in respectarea deciziilor pronuntate de Curtea Europeana a Drepturilor Omului fara a fi necesar pronuntare unei hotararii judecatoresti in acest sens.

            Prin aceasta hotarare dr.av.Botomei Vasile a dobandit autoritate de lucru judecat in contradictoriu cu Parchetul de pe lenga Judecatoria Bacau din care fac parte Parchetul de pe langa Tribunalul Bacau, Parchetul de pe langa Tribunalul Neamt, Parchetele de pe langa judecatoriile arondate acestora si respectiv in contradictoriu cu Ministerul Public prin Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie din compunerea careia face parte Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bacau.

            In concluzie Cabinetul de avocat dr. Botome Vasile, Baroul Bacau din cadrul UNBR si Uniunea Nationala a Barourilor din Romania-UNBR sunt probate prin hotarare judecatoreasca irevocabila ca sunt inregistrate si autorizate in baza Legii de  organizare si functionare a profesiei de avocat nr. 51/1995, republicata, iar avocatul doctor Botomei Vasile exercita legal autoritatea functiei de Decan al Baroului Bacau din cadrul UNBR si de Presedinte al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania-UNBR.

            Apasa AICI pentru a vizualiza incheierea de sedinta din 11.12.2013, parte componenta din Sentinta civila nr. 2425 din 16.12.2013, dosar 754/32/2012, Tribunalul Bacau, Sectia a II-a civila de de contencios administrativ si fiscal, irevocabila din 07.03.2014.

Uniuniea Nationala a Barourilor din Romania-UNBR

Presedinte,

Dr.Av. Botomei Vasile

semnatura_botomei_vasile

Biroul de presa UNBR

Cabinet Presedinte dr.Vasile Botome/www.unbr.info/tel fix/fax 0334.421.450;tel mobil 07441911717

Comments are closed.