Actiuni de avocat

Cereri de chemare in judecata, intampinari, exceptii procesuale, apeluri, recursuri

Articole din presa

Articole publicate in reviste de specialitate

Comunicate de presa

Comunicate oferite spre informare | Mass-Media

Diverse

Activitati profesionale in calitate de avocat, in functia de decan al Baroului Bacau. Scrisori de multumire, comentarii, propuneri, etc.

Propuneri de lege ferenda

Propuneri de modificare si completare a legilor, lucrare de doctorat, specialitate drept administrativ si constitutional.

Home » Cele mai noi stiri, Comunicate de presa

Botomei Vasile este solidar cu Presedintele Romaniei, Traian Basescu

Articol publicat in data de 20/01/12 Birou de presa - Cab. av. Vasile Botomei
Botomei Vasile este solidar cu Presedintele Romaniei, Traian Basescu

Doctor avocat Botomei Vasile, se solidarizeaza cu Presedintele Traian Basescu.

Primul Presedinte al Romaniei care a reusit prin sustinere politica din partea PD-L, in perioada mandatului Ministrului de Justitie Catalin Marian Predoiu, sa reformeze sistemul juridic din Romania. Acest fapt s-a datorat introducerii conceptului de raspundere disciplinara si raspundere materiala a procurorilor si judecatorilor, care se fac vinovati de interpretarea si aplicarea gresita a legilor din Romania, asupra carora prevaleaza in aplicare cu prioritate, legile din dreptul comunitar din spatiul Uniunii Europene.

Atat implementarea proiectului legislativ cat si adoptarea Legii privind raspunderea disciplinara si materiala a magistratilor, a avut ca inspiratie recomandarile stiintifice din teza de doctorat intitulata “RASPUNDEREA ADMINISTRATIVA: ASPECTE PRACTICO-STIINTIFICE IN PLAN COMPARAT – REPUBLICA MOLDOVA SI ROMANIA”, a domnului Botomei Vasile.

Citeste raspunsul comunicat de CSM prin adresa nr. 2702/1154/10.02.2011 prin care Secretar General Judecator Roza Marcu confirma ca au fost luate in evidenta pentru procesul de modificare si completare a legilor reformei sistemului judiciar recomandarile stiintifice transmise la CSM de av. dr. Vasile Botomei. Vezi anexa 22 din teza de doctorat a domnului Botomei Vasile.

Citeste recomandarile transmise catre CSM de av. dr. Botomei Vasile, preluate din teza de doctorat. Vezi anexa 21 din teza de doctorat a domnului Botomei Vasile.

Semneaza,
Doctor in drept,
Presedinte U.N.B.R.,
Botomei Vasile