Actiuni de avocat

Cereri de chemare in judecata, intampinari, exceptii procesuale, apeluri, recursuri

Articole din presa

Articole publicate in reviste de specialitate

Comunicate de presa

Comunicate oferite spre informare | Mass-Media

Diverse

Activitati profesionale in calitate de avocat, in functia de decan al Baroului Bacau. Scrisori de multumire, comentarii, propuneri, etc.

Propuneri de lege ferenda

Propuneri de modificare si completare a legilor, lucrare de doctorat, specialitate drept administrativ si constitutional.

Home » Cele mai citite stiri, Comunicate de presa

Comunicat din partea d-nului av. dr. Botomei Vasile, referitor la actiunea de demolare

Articol publicat in data de 29/12/10 Birou de presa - Cab. av. Vasile Botomei
Comunicat din partea d-nului av. dr. Botomei Vasile, referitor la actiunea de demolare

Botomei Vasile este primul candidat impotriva Primarului Stavarache Romeo

Bacauanii nu vor mai avea de suferit de pe urma actualei administratiei corupte si incompetente

A venit vremea ca doctorii in drept sa aiba un cuvant de spus pentru primarie

Comunicat,

Avocat doctor. Botomei Vasile

In data de 28 decembrie 2010, cu incepere de la ora 06.00, s-a consumat un tragic eveniment marcat de Primarul Stavarache Romeo din Bacau.

In dispretul dreptului de proprietate stabilit irevocabil de instantele judecatoresti din Romania, precum si a propriilor autorizatii de construire eliberate de primar cu nr. 454/29.09.2005, prin care era autorizat tot spatiul existent, inclusiv la 28 decembrie 2010, Primarul Bacaului actionand abuziv, fara niciun titlu legal, a procedat la distrugerea birourilor Cabinetului de avocat, ramanand din toata investitia doar resturi din ceea ce s-a numit spatiu modern, devenind impracticabil.

In acest abuz in serviciu pe care, din punct de vedere legal este evident ca a fost consumat,  impotriva Primarului Stavarache Romeo, a viceprimarului Dragos Luchian si a altor functionari publici care au nesocotit legea din cadrul Politiei Primariei Municipiului Bacau, s-a constituit dosarul penal nr. 10041/P/2010 al Parchetului de pe langa Judecatoria Bacau, in care s-a inceput urmarirea penala pentru infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, nerespectarea hotararei judecatoresti puse in executare  in favoarea proprietarului cu ocazia obtinerii autorizatiei de construire nr. 454/2005, distrugere de bunuri, furt si tulburare de posesie.

Pana la data in care se va face trimiterea efectiva a primarului in judecata si a celorlalti functionari care au actionat in dispretul legii si a statutului de functionari publici, m-am constituit parte civila cu pretentii materiale de 250.000 euro, reprezentand contravaloarea bunurilor distruse atat din punct de vedere imobiliar cat si a bunurilor mobile care au fost furate din cadrul biroului de avocatura Botomei Vasile.

In acest moment greu abatut asupra familiei mele, a intereselor legitime ca profesionist al dreptului, in care practic sunt in indisponibilitate sa mai desfasor activitatea de avocatura pana cand voi reusi sa organizez un nou birou de avocat, dar si un nou birou de mediator, avand in vedere ca in cadrul birourilor distruse functionau doua cabinete destincte in care exercitam activitatea atat de avocat cat si de mediator autorizat, am hotarat sa rezist in continuare asupra acestei administratii corupte care este in dispret fata de cetatean, si sa ma angajez in lupta de a candida pentru functia de primar a Municipiului Bacau,ca o alternativa de a scapa Bacaul de clanul corupt si abuzurile grave pe care le gestioneaza actualul primar Stavarache Romeo in cadrul primariei Municipiului Bacau.

In configuratia spatiului distrus de catre primar, a fost afectat si sediul in care functiona Partidul Poporului Filiala Bacau, fiind distruse documentele de inregistrare a membrilor in filiala si a actelor de la organizatiile din tot judetul Bacau care se aflau in incinta biroului destinat ca sediu pentru Partidul Poporului,

Astazi a avut loc o reuniune urgenta a membrilor din biroul executiv din cadrul comitetului Partidului Poporului Filiala Bacau, in care s-a adoptat hotararea de a se sustine candidatura la functia de primar al Municipiului Bacau a avocatului doctor Botomei Vasile.

Indiferent de situatia care se va intampla pana la alegerile planificate cel mai tarziu sa se desfasoare peste un an jumatate, sunt decis sa lupt pana la capat sa cuceresc reduta instututiei de primar pe care vreau sa o ridic la cel mai inalt nivel profesional si moral.

Asigur pe toti cetatenii din Municipiul Bacau de toata dragostea mea pentru ei, de atasament fata de problemele si nevoile pe care le au ca familii, ca tot ce va fi in putinta mea ca potential primar, voi face in asa fel incat nimeni sa nu sufere vreodata de abuzuri comise din partea primarului si a functionarilor publici din partea primariei, asa cum mi s-a intamplat mie pe durata mandatului de 6 ani de cand a fost ales primar Stavarache Romeo si pana in sfanta zi de Craciun cand am fost anuntat ca imi distruge investitia realizata in decursul unei munci de 17 ani, de cand m-am ocupat sa investesc imobiliare in Bacau.

Nu vreau sa se interpreteze vointa de a candida ca problema de partid, deoarece candidatura mea va avea loc indiferent daca aceasta va trebui sa fie facuta cu sustinere din partea Partidului Poporului sau in alte conditii.

Pana atunci am speranta ca prin probele care se administreaza in dosarul penal in care este cercetat Romeo Stavarache, se va reusi ca acesta sa nu mai poate produse si alte abuzuri mai departe, asa cum si le planifica si fata de altii, pana va cadea din functia in care a fost ales.

Am sustinerea morala a familiei pentru a ma ocupa de aceasta candidatura, ma bucur de un ajutor din partea altor colegi din profesia mea, si sper cu ajutorul Bunului Dumnezeu sa reusesc sa dovedesc ca bacauanii merita un primar mai bun.

Transmit pe aceasta cale tuturor cetatenilor de buna credinta din Municipiul Bacau, un an mai bun in 2011 si La Multi Ani!

Asa sa-mi ajute Bunul Dumnezeu.

Transmis de pe www.botomeivasile.ro .

Telefon: 0744 19 17 17

E-mail: botomei.vasile@yahoo.com

partidulpoporuluibacau@yahoo.com

Cu deosebita consideratie si mult respect,                                 29.12.2010, ora 12.00

Avocat doctor Botomei Vasile,