Actiuni de avocat

Cereri de chemare in judecata, intampinari, exceptii procesuale, apeluri, recursuri

Articole din presa

Articole publicate in reviste de specialitate

Comunicate de presa

Comunicate oferite spre informare | Mass-Media

Diverse

Activitati profesionale in calitate de avocat, in functia de decan al Baroului Bacau. Scrisori de multumire, comentarii, propuneri, etc.

Propuneri de lege ferenda

Propuneri de modificare si completare a legilor, lucrare de doctorat, specialitate drept administrativ si constitutional.

Home » Cele mai noi stiri, Comunicate de presa

Botomei Vasile a castigat in fata lui Stavarache Romeo

Articol publicat in data de 20/06/10 Birou de presa - Cab. av. Vasile Botomei
Botomei Vasile a castigat in fata lui Stavarache Romeo

Botomei Vasile 6 ani de staruinta – lupta de gladiator

Din iulie 2004 si pana in iunie 2010, primarul Stavarache Romeo a intretinut un litigiu cu S.C. Bartolo Prod Com S.R.L., constand in refuzul edilului de a elibera autorizatie de functionare pentru spatiile comerciale ale societatii din str. Republicii nr. 27 A, 1-3.
Intarzierea primarului a fost sanctionata de instanta de contencios administrativ a Tribunalului Bacau cu amenzi de 500 lei pe zi cu incepere din 10.12.2004 si pana la data de indeplinire efectiva a obligatiei de eliberare a autorizatiei de functionare pentru spatiile comerciale ale societatii.
Din decembrie 2004 si pana in iunie 2010, au trecut 6 ani de persecutie continua prin care primarul Bacaului a sanctionat pe toti comerciantii care incercau sa-si deschida o afecere in spatiile societatii.
Sute de amenzi au fost aplicate. Sute de procese au fost sustinute.
Toate au fost castigate de firma Bartolo prin staruinta administratorului Botomei Vasile.
Au fost achitate despagubiri civile din partea primarului de peste 100.000 euro.
A achitat amenzi pentru neexecutarea obligatiilor de hotarare a cate 500 lei pentru pentru fiecare zi pe o durata de 6 ani.
Toti prefectii care au succedat in judetul Bacau, au constatat cu stupefactie complacerea in abuz a primarului.
In tot acest interval de timp firma Bartolo a fost vaduvita prin imposibilitatea de folosinta a spatiilor de cate 3 miliarde lei ROL pe an.
Toate aceste despagubiri civile fac obiectul unui proces penal care vor atrage achitarea pretului de catre primar.
Fiind constrans de trimiterea in judecata pentru faptele penale de care este cercetat, primarul Bacaului a eliberat in sfarsit autorizatie de functionare pentru spatiile comerciale S.C. Bartolo Prod Com S.R.L., din str. Republicii nr. 27.
Mirarea este ca in prezent, primarul a scos la iveala faptul ca autorizatia de functionare pentru S.C. Bartolo Prod Com S.R.L. ar fi existat inca din data de 23.06.2009.
Daca acest lucru ar fi fost adevarat, ar fi insemnat ca din luna iulie 2009 primarul ar fi eliberat autorizatie fiecarui chirias de la firma Bartolo.
Lucrurile nu au fost asa, deoarece scandalul provocat artificial de primar cu participarea functionarilor care s-au comportat abuziv prin cadrul primariei si al inspectorilor de la Politia Primariei Bacau, au demonstrat ca primarul a refuzat in tot acest timp sa autorizeze spatiile de la firma Bartolo.
Ultimul episod din scandalul public generat de primar impotriva chiriasilor de la S.C. Bartolo  si impotriva administratorului Botomei Vasile a fost prezentat ca eveniment de presa cu ocazia zilei de 01 martie, ocazie cu care primarul a dispus incetarea activitatii unei societati comerciale de la Bartolo.
Evenimentul in cauza a facut obiectul inclusiv al unei cercetari penale in care functionarii de la Politia Primariei se considerau victimizati prin acuzatii de ultraj impotriva administratorului Botomei Vasile.
Ultrajul nu a existat, totul fiind o perdea de fum lansata in presa de functionarii abuzivi din cadrul primariei Bacau
Pe aceste autorizatii se consemneaza in clar ca au fost eliberate in vederea indeplinirii hotararilor judecatoresti castigate si nerecunoscute de catre primar pe toata durata de exercitare a functiei, 2004-2009.
De la aceeasi adresa, rezulta ca avem primar, insa faptele nu se observa.
Va trimitem pentru constatare urmatoarele:
– Adresa de inaintare a autorizatiilor emisa de primar;
– Autorizatii de functionare intocmite cu data de 23.06.2009;
Semneaza,

Doctor in drept – avocat Botomei Vasile                                                                                        Data: 20.06.2010