Actiuni de avocat

Cereri de chemare in judecata, intampinari, exceptii procesuale, apeluri, recursuri

Articole din presa

Articole publicate in reviste de specialitate

Comunicate de presa

Comunicate oferite spre informare | Mass-Media

Diverse

Activitati profesionale in calitate de avocat, in functia de decan al Baroului Bacau. Scrisori de multumire, comentarii, propuneri, etc.

Propuneri de lege ferenda

Propuneri de modificare si completare a legilor, lucrare de doctorat, specialitate drept administrativ si constitutional.

Home » Actiuni de avocat, Cele mai citite stiri, Comunicate de presa

Botomei loveste din nou in coruptia din Primaria Bacau!

Articol publicat in data de 14/03/10 Birou de presa - Cab. av. Vasile Botomei
Botomei loveste din nou in coruptia din Primaria Bacau!

Secretarul primariei Popovici Ovidiu Nicolae, se judeca singur in comisia de disciplina dupa ce s-a autodenuntat ca a primit un kilogram de bijuterii din aur.

Faptele sunt reclamate de avocatul Vasile Botomei.

Plangerea a ajuns la Agentia Nationala a Functionarilor Publici, pe baza autodenuntului facut de secretarul Popovici Ovidiu, cu ocazia faptelor de a primi mita un Kilogram de bijuterii din aur.

Bijuteriile fiind pastrate in biroul acestuia pana cand s-a gandit ca este mai bine sa se autodenunte pentru coruptie la Departamentul National Anticoruptie.

Initial, lui Popovici Ovidiu i-a placut sa primeasca un kilogram de bijuterii din aur din partea colegului sau Silvian Cortez, in vederea intocmirii unor acte pentru retrocedarea unui teren din Municipiul Bacau.

Dupa ce a stat cateva zile cu aurul in biroul sau, Popovici s-a gandit ca ar fi putut fi urmarit si la reclamat la DNA.

Asa s-a intamplat ca fostul arhitect al Bacaului sa-si piarda locul de muna, iar Popovici sa devina martor in dosarul penal in care este judecat Silvian Cortez.

Tinand cont ca fostul arhitect sef al Municipiului Bacau, a adus aurul in biroul lui Popovici la cererea acestuia, faptele se pot subscrie in categoria instigarii la infractiune de coruptie, pe care le-a facut secretarul Popovici mai inainte de a se autodenunta.

Pentru faptele sale de implicare in acte de coruptie, a ajuns sa fie judecat Popovici Ovidiu de comisia de disciplina a functionarilor publici.

Faptele sunt probate.

Pentru a fi singur ca nu se da un verdict impotriva sa, pe care Statutul Functionarilor Publici il prevede, inclusiv de excludere din functia publica pe care o detine,  a ajuns sa se judece singur in comisia de disciplina in calitate de presedinte.

Nu a apucat sa dea o solutie in comisia de disciplina, datorita faptului ca avocatul Botomei s-a prezentat la sedinta de judecata in cauza si a cerut excluderea lui din functia de presedinte a comisiei.

Desconspirarea intentiilor lui Popovici Ovidiu Nicolae, l-au determinat pe acesta sa deturneze atentia publica catre o presupusa fapta reclamata impotriva lui Botomei de catre o angajata din Politia Primariei Bacau.

Popovici a crezut in acest fel ca presa obiectiva din Bacau nu va avea cunostinta de faptul de coruptie de care este judecat.

Botomei Vasile, doctor in drept