Actiuni de avocat

Cereri de chemare in judecata, intampinari, exceptii procesuale, apeluri, recursuri

Articole din presa

Articole publicate in reviste de specialitate

Comunicate de presa

Comunicate oferite spre informare | Mass-Media

Diverse

Activitati profesionale in calitate de avocat, in functia de decan al Baroului Bacau. Scrisori de multumire, comentarii, propuneri, etc.

Propuneri de lege ferenda

Propuneri de modificare si completare a legilor, lucrare de doctorat, specialitate drept administrativ si constitutional.

Home » Articole din presa

“Botomei cere in instanta 1,25 milioane de euro de la Primaria Bacau”

Articol publicat in data de 13/04/11 Birou de presa - Cab. av. Vasile Botomei
“Botomei cere in instanta 1,25 milioane de euro de la Primaria Bacau”

Vrea despagubiri in contul imobilelor demolate de Craciun

Avocatul Vasile Botomei solicita in instanta suma de 1,25 milioane de euro in contul spatiilor comerciale demolate de municipalitate de Craciun. Botomei pretinde ca suma sa fie platita chiar de primar, pe care-l acuza ca s-ar afla in spatele desfiintarii imobilelor. In replica, reprezentantii Primariei sustin ca demolarea a avut la baza o hotarare emisa de Curtea de Apel Bacau si ramasa irevocabila.

Vasile Botomei vrea sa puna municipalitatea la cheltuiala. Avocatul solicita in instanta despagubiri de 1,25 milioane de euro pentru spatiile comerciale distruse de Primarie la Craciunul trecut. Botomei a catalogat demolarea efectuata la sfarsitul lui decembrie 2010 drept “ilegala” si a precizat ca cere 250.000 de euro pentru bunurile distruse, respectiv 1.000.000 de euro pentru imposibilitatea de a folosi spatiile comerciale. “Sunt victima abuzurilor orchestrate de primarul Romeo Stavarache care a executat demolarea spatiilor comerciale si birourilor aflate in proprietatea cabinetului de avocat Vasile Botomei fara sa existe niciun titlu legal de desfiintare de imobile care sa aiba aplicabilitate impotriva bunurilor mentionate”, a apreciat Botomei care a adaugat ca Primaria incearca sa aplice retroactiv o dispozitie impotriva fostului proprietar al spatiilor din strada Republicii, Bartolo Prod Com, precum si impotriva noului proprietar, cabinetul de avocat “Vasile Botomei”. “Municipiul Bacau va achita costul bunurilor distruse aflate in proprietatea cabinetului de avocat, adica 250.000 de euro, precum si contravaloarea lipsei de folosinta a acestor imobile, adica 1.000.000 de euro. Suma rezulta din veniturile neincasate din chirii”, a mai spus Botomei care a reiterat faptul ca nu exista nicio hotarare judecatoreasca fata de proprietarul de drept al spatiilor comerciale, anume cabinetul de avocat “Vasile Botomei”.

Demolare de iarna – primavara

Spatiile comerciale detinute de Botomei pe strada Republicii au fost demolate de Primarie la finele anului trecut, cand edilii au tocmit o societate obscura – SC Luconfin SRL – sa faca “treaba murdara”.
Pe 28 decembrie 2010 mai multi reprezentanti din conducerea Primariei au semnat un proces verbal de receptie a lucrarilor de demolare. Printre acestia se numara viceprimarul Roxana Mironescu, administratorul public Leonard Padureanu, arhitectul sef Vasile Geliman sau seful Directiei Patrimoniu, Gavril Pircu. Desi edilii au receptionat lucrarile de demolare, acestea au continuat odata cu sosirea primaverii cand aceeasi lucratori ai firmei Luconfin au fost trimisi sa desavarseasca lucrarea de demolare receptionata, paradoxal, pe 28 decembrie.
Astfel, pe 30 martie, avocatul s-a trezit din nou cu demolatorii pe cap. De aceasta data, lucratorii au distrus pavajul din fata spatiilor comerciale, pe motiv ca acesta s-ar afla in domeniul public al municipiului si nu in proprietatea privata a cabinetului de avocat. Botomei a sesizat Inspectoratul de Politie Judetean, lucratorii acestuia sositi la fata locului constatand ca “demolatorii” nu detineau niciun document care sa justifice actiunea de desfiintare a pavajului.
“E curios ca autoritatile nu fac nimic. Pentru un geam spart la orice magazin din Bacau se fac anchete peste anchete, dar abuzul comis de cei din Primarie nu e vazut de nimeni”, declara la acea data Botomei.

“E domeniu public”

In replica, reprezentantii Primariei sustin ca pavajele inlaturate de muncitori faceau parte dintr-un trotuar aflat in domeniul public al municipiului Bacau. Ovidiu Popovici, secretarul municipiului, a declarat pentru cotidianul Desteptarea ca actiunea Primariei ar avea ca temei o hotarare definitiva si irevocabila pronuntata de Curtea de Apel Bacau. “Acolo nu a avut loc o demolare. Pe vechiul amplasament a ramas un trotuar pe care instanta l-a calificat, definitiv si irevocabil, ca fiind in domeniul public. Acolo unde s-a demolat este domeniul public. Curtea de Apel a definit in mod clar lucrul asta”, a apreciat Popovici care a mai spus ca Botomei ar fi avut in plan sa lungeasca o stare de fapt despre care “stia ca se va sfarsi cum s-a sfarsit”.

Sursa: Desteptarea.ro
Lucian B.