Actiuni de avocat

Cereri de chemare in judecata, intampinari, exceptii procesuale, apeluri, recursuri

Articole din presa

Articole publicate in reviste de specialitate

Comunicate de presa

Comunicate oferite spre informare | Mass-Media

Diverse

Activitati profesionale in calitate de avocat, in functia de decan al Baroului Bacau. Scrisori de multumire, comentarii, propuneri, etc.

Propuneri de lege ferenda

Propuneri de modificare si completare a legilor, lucrare de doctorat, specialitate drept administrativ si constitutional.

Home » Diverse

Baroul Bacau la Curtea Constitutionala

Articol publicat in data de 26/03/09 Birou de presa - Cab. av. Vasile Botomei
Baroul Bacau la Curtea Constitutionala

Astazi pe rolul Curtii de Apel Bacau a avut loc procesul din dosarul 3185/110/2008, in care s-a judecat cererea formulata de catre Baroul Bacau, cu sediul in municipiul Bacau din str. Mihai Viteazul nr. 12D, jud. Bacau, impotriva Baroului Bacau – U.N.B.R. cu sediul in municipiul Bacau, str. Republicii nr. 27 A,3 judetul Bacau.

Obiectul procesului, este de anulare a codului de inregistrare fiscala pe care il are legal dobandit Baroul Bacau – U.N.B.R., reprezentat legal prin decan avocat doctorand Botomei Vasile.

Procesul este initiat, nu pentru ca procedura de autorizare a Baroului Bacau – U.N.B.R. efectuata de catre Statul Roman prin MEF Publice, nu ar fi respectat conditiile legii de infiintare si de constituire a Baroului Bacau – U.N.B.R. in calitate de persoana juridica de drept privat, ci pentru ca pe aceasta cale se urmareste de catre avocatii care fac parte din structurile vechi desfiintate de drept prin efectul Legii 51/1995, de a se elimina concurenta din breasla profesiei de avocat.

Completul de judecata constituit din judecator Napa Morina, Stanisor Vera si Ciopraga Mona Gabriela, au dovedit pe tot parcursul de judecata al acestui dosar, ca se incadreaza in categoria judecatorilor care nu respecta legea in procesul de judecata.

Astfel, acest complet, a dorit sa solutioneze procesul, fara a verifica actele care au stat la baza infiintarii ca persoana juridica a Baroului Bacau, din str. Mihai Viteazul nr. 12D,  in calitate de intimat reclamant in proces, declarat in cetat de drept prin articolul 78 si 79 din Legea 51/95 intrata in vigoare la 7.iunie.1995, dupa modelul in care judicios s-a procedat la verificarea si constatarea conditiilor de legalitate indeplinite, in vederea reprezentarii in proces, de catre decan Botomei Vasile, pentru Baroul Bacau – U.N.B.R. din mun. Bacau. str. Republicii 27 , A, 3.

Desi art. 78 prevede ca: “La data intrarii in vigoare a prezentei legi, persoanele fizice sau juridice care au fost autorizate in baza altor legi sa acorde consultanta juridica, isi inceteaza aceasta activitate, iar potrivit art. 79 din aceeasi lege, se prevede ca:
“Pe data intrarii in vigoare a prezentei legi se abroga Decretul nr. 281/1954 privind organizarea si exercitarea avocaturii precum si Decretul – Lege nr. 90 din 28.februarie.1990, privind unele masuri pentru organizarea si exercitarea avocaturii in Romania, totusi prin infruntarea acestei legi, magistratii de la Curtea de Apel Bacau, continua sa recunoasca calitatea de Barou, pentru fostul Barou Bacau din str. Mihai Viteazul 12D, judetul Bacau, in pofida faptului ca din punc de vedere legal acesta de drept nu mai exista!

Astfel cei trei judecatori,  Napa Morina, Stanisor Vera si Ciopraga Mona Gabriela,  au nesocotit conditiile de procedura care stau la baza judecatii unui proces civil, in ceea ce priveste obligativitatea instantei de a verifica identitatea partilor din proces, si a respins cererea de a se verifica actele de infiintare ale fostului Barou, din str. Mihai Viteazul 12D, atat fata de cele care ar fi trebuit sa existe pana la data de intrare in vigoare a Legii 51/1995, care au fost declarate incetate de drept, cat si eventual daca ar fi existat alte acte de constituire si de infiintare ale Baroului, de dupa aceasta data.

Membrii din complet Napa Morina, Stanisor Vera si Ciopraga Mona Gabriela, s-au inteles din priviri cu reprezentantul Baroului din str. Mihai Viteazul 12D, cum ca acestia sunt in afara legii, si in afara oricaror conditii de a sta in proces, si in acest context ca dovada de servilism fata de structurile nelegale, care stau in proces, reprezentate in acest dosar de catre, decan Lungu Aurel, au respins aceasta cerinta imperativa prevazuta de art. 161, pct. 1 si 2 din C.p.c, de a se pronunta si de a dispune anularea actiunii promovata de fostul Barou Bacau, declarat incetat de drept, actualmente cu activitate continuata, pe aceeasi locatie in care a functionat in perioada regimlui vechi, in care se gasesc toate rubeadeniile mai micilor si mai marelor magistrati, judecatori si procurori din Bacau.

De mentionat este faptul ca legea 51/1995 republicata, nu este o lege de infiintare de Barouri si nici de infiintare a Uniunii Avocatilor din Romania, si respectiv a Uniunii Nationale a Barourilor din Romania (U.N.B.R.), avand in vedere faptul ca  profesia de avocat nu se asimileaza profesiei de magistrat, deoarece spre deosebire de magistrati care sunt numiti prin ordin de catre presedintele romaniei, avocatii dobandesc aceasta calitate printr-un interviu sau un examen organizat de catre avocatii care fac deja parte din formele asociative de drept privat, denumite Barouri.

A fost invocata in dosarul exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor din art. 48, pct. 1 si 2 din Legea 51/95 republicata,  neconstitutionalitate,  prevederilor din OUG 159/2008 de modificare si completare a Legii 51/95, fata de care membrii din complet au decis in comun sa respinga cererea invocata de decanul Botomei Vasile, de a se trimite dosarul la Curtea Constitutionala.

Judecatorii au continuat judecata procesului desi, potrivit Legii 47/1992, repulicata, potrivit art. 29, pct. 5 din aceasta, era obligati sa respecte masura de suspendare a judecatii pana la solutionarea recursului declarat in dosar de catre decanul Botomei Vasile, impotriva incheierii de respingere a cererii de sesizare a Curtii Constitutionale.

Salvarea a venit prin inregistrarea cererii de recuzare impotriva acestor membri din complet, cerere care a fost legal, solutionata de catre alti magistrati din cadrul Curtii de Apel Bacau, care spre deosebire de ceilalti membrii din complet, au respectat procedura de judecata prevazuta de Legea de reglementare a Curtii Constitutionale.

Cu aceasta ocazie cei trei judecatori,  Napa Morina, Stanisor Vera si Ciopraga Mona Gabriela, care cu nerabdare si deliberat asteptau sa puna la cale un abuz in serviciu contra intereselor persoanelor si abuz in serviciu contra intereselor publice, au reintrat in proces, doar cu o urma din dosar, in care intre copertile acesteia mai ramase doar o fila in care se prevedea ca dosarul complet a fost trimis spre competanta la Curtea Constitutionala a Romaniei, unde probabil vor vedea si inaltii magistrati de la Curtea Constitutionala, valorile imorale din domeniul profesional pe care le au judecatorii  Napa Morina, Stanisor Vera si Ciopraga Mona Gabriela, care prin toate mijloacele urmareau sa pronunte o hotarare prin incalcarea legii.

Baroul Bacau din cadrul U.N.B.R., ramane in continuare singura organizatie profesionala de drept privat din judetul Bacau, care probeaza ca functioneaza in baza unui statut propriu de functionare, reglementat de cerintele imperative prevazute de art. 9 din Constitutia Romaniei, cu raportare la cerintele imperative prevazute de art. 28, litera a,b,c,d, art. 33(1), 34(1) si (2) 35(1), 38 aliniat 1 si 2, si 39 din Decretul 31/1954, de reglementare  a modalitatilor de luare in fiinta si de identificare a persoanelor juridice.

Pana atunci, sunt asteptati la Barou sa se inscrie in calitate de membri toti cei care doresc si care indeplinesc condiile de licentiere in drept, pentru a deveni membrii si de a exercita intr-o forma legal organizata aceasta profesie de avocat.

Reamintim ca in cursul anului 2006, avocatii din structurile Barourilor desfiintate de drept au organizat o greva la nivel national, in Romania, prin care pe o perioada de 5 zile au refuzat categoric sa asigure dreptul la aparare in procesele existente pe rol de la nivelul tuturor instantelor judecatoresti din tara, in scopul determinarii magistratilor din Romania, de a interzice functionarea Barourilor concurente, asemenea cum in Bacau functioneaza Legal, potrivit Legii 51/1995, republicata, Baroul Bacau din cadrul U.N.B.R. condus de catre decan avocat doctorand Botomei Vasile.

Relatiile pentru inscrierea in Baroul Bacau – U.N.B.R., pentru licentiatii in drept interesati, se obtine prin telefon 0744 19 17 17, precum si de pe site-ul personal al decanului baroului Bacau, www.botomeivasile.ro.

Semneaza,

Baroul Bacau – U.N.B.R.

Decan,

Av. Drd. Botomei Vasile

Comments are closed.