Actiuni de avocat

Cereri de chemare in judecata, intampinari, exceptii procesuale, apeluri, recursuri

Articole din presa

Articole publicate in reviste de specialitate

Comunicate de presa

Comunicate oferite spre informare | Mass-Media

Diverse

Activitati profesionale in calitate de avocat, in functia de decan al Baroului Bacau. Scrisori de multumire, comentarii, propuneri, etc.

Propuneri de lege ferenda

Propuneri de modificare si completare a legilor, lucrare de doctorat, specialitate drept administrativ si constitutional.

Home » Articole din presa

„Crucea victimelor din Justitie si a luptatorilor pentru Dreptate si Adevar“

Articol publicat in data de 15/09/12 Birou de presa - Cab. av. Vasile Botomei
„Crucea victimelor din Justitie si a luptatorilor pentru Dreptate si Adevar“

Bacaul se îmbogateste cu un nou monument, care va fi inaugurat mâine,14 septembrie,  la ora 13.00, de Ziua Crucii. În fata Inspectoratului Scolar Judetean, în curtea Casei pentru Apararea Drepturilor Omului, va fi amplasata o cruce de cinci metri, dedicata victimelor din Justitie. Scheletul metalic al Crucii va fi montat maine, iar ulterior vor fi îmbinate structuri din lemn, pe orizontala si verticala,  asemanatoare celor din „Coloana Infinitului“ a lui Constantin Brâncusi.  „Crucea victimelor din Justitie si a luptatorilor pentru Dreptate si Adevar“ este un proiect conceput de Vasile Botomei împreuna cu un grup de arhitecti dinIasi sub coordonarea Asociatiei Culturale „Cealalta Românie“. Chiar daca crucea va fi sfintita mâine, de Ziua Crucii, ea va fi gata peste o luna, pe 14 octombrie, de Sfânta Parascheva. Noul monument va fi vizibil pentru toti bacauanii care trec poarta Judecatoriei, Tribunalului sau a Sectiei 2 Politie.

Casa pentru Apararea Drepturilor Omului

Doctorul în drept bacauan Vasile Botomei a cumparat cladirea deteriorata de lânga Sectia 2 Politie, pe care a reconditionat-o. Imobilul a apartinut preotului erudit dr. Stefan Rauta, care a fost persecutat de Securitate, în timul regimului comunist. În casa s-au pastrat o candela din 1836, carti bisericesti vechi dar si o copie, suflata în argint, a unui candelabru de pe vremea domnitorului Stefan cel Mare.

Sursa: Ziarul de Garda